Dragoș Pătraru a fost dat afară de la TVR, cu emisiunea „Starea Nației”. Conducerea postului a decis să scoată emisiunea din grilă. Motivul este că nu s-ar fi respectat condițiile din contract.

Dragoș Pătraru nu va mai prezenta emisiunea „Starea naţiei” la Televiziunea Română și se pare că va rămâne cu emisiunea în aer, deoarece nu și-a găsit o „nouă casă”. SRTv susține că realizatorul emisiunii „Starea naţiei”, Dragoș Pătraru, nu a respectat dispoziţiile contractului şi „în pofida notificării prin care a fost antenţionat cu privire la consecinţele nerespectării întocmai a tuturor dispoziţiilor Contractului”, Pătraru a continuat „să încalce în mod repetat şi grav clauzele contractuale”, se mai specifică în notificarea semnată de preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea.

Dragoş Pătraru a făcut publice mai multe înregistrări în care Doina Gradea jignea jurnalişti ai TVR şi acuzat că aceasta pune televiziune la cheremul puterii politice. Aceasta este a doua oară când TVR şi Dragoş Pătraru încheie colaborarea în urma unui scandal public privind intervenţii politice de cenzurare a emisiunii. Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților a precizat într-un comunicat de presă:

„La comanda domnului Dragnea, conducerea TVR a scos de pe post una dintre cele mai bune emisiuni difuzate la TVR cu o cotă de audiență ridicată, „Starea nației”. Concret, domnul Dragos Pătraru a primit o notificare prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că „Societatea Română de Televiziune (SRTv), a decis denunţarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat şi completat prin Actele adiţionale nr. 1/16 ianuarie 2018 şi nr. 2/ martie 2018”, a scris Gigel Știrbu în comunicatul citat. Potrivit ziuanews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.