”La naiba, cu banii lor cu tot!… ” – noduri și gulere

dominoul consecintelor

Pornind de la o știre banală: Concursuri trucate, 7 profesori universitari arestați. Procuratura: „într-un dispreț total față de lege” Alți 52 de suspecți cercetați. Anunță TGCOM24. (vezi știrea). Asta ca să nu mai spuneți că doar în România este corupție, nepotism, aranjamente și numiri pe linie de partid-la-putere!

Alte surse indică faptul că știrea nu ar trebuie deloc să mai mire pe nimeni deoarece aceasta este o stare de lucruri permanentă și durează de foarte mulți ani. Nu ajung să ocupe anumite posturi decât favoriții, recomandații… sau bănoșii!

Nici în alte țări europene lucrurile nu stau strict sub litera legii. Așadar, contribuabilii plătesc parlamentarii să le facă legi care apoi nu le respectă mai nimeni, sau doar pe acelea care privesc mulgerea cetățeanului! Tot contribuabilii plătesc sistemele legate de justiție iar acestea chiar dacă știu bine ce se întâmplă, probabil și fiindcă în sânul lor chiar cam tot așa stă treaba, și acționează doar dacă se iscă vreun scandal mediatic sau dacă au fost atinse interesele cuiva iar acesta știe cum să declanșeze mecanismele. Nu mai puțin plătesc acești damnați contribuabili și prin suportarea stărilor de fapt, având în multe funcții taman incompetenții, datorat acestor trucări ale concursurilor. Un întreg lanț de cheltuieli, pagube multiple, sisteme create chipurile în numele legii și … rezultatul, iată-l!… O lume fără lege, fără morală, fără democrație, ci doar legea banului și al clientelismului. Adevăratul zeu al civilizației noastre este Măria Sa BANUL, sau …Sfinția Sa BANUL…!

Generațiile viitoare nu vor avea cum să schimbe mai nimic, fiindcă vor fi copleșite de plata datoriilor statelor lor fiindcă este la modă ca guvernele să se împrumute în contul lor și să toace banii… În Italia este o zisă: ”tutto il mondo e un paese” (întreaga lume este o țară, ceea ce vrea să însemne că suntem… toți o apă și-un pământ!… Unde mai pui că se uneltește o nouă formidabilă criză mondială, după care, firește, istoric dovedit, un alt război mondial.

Mai mult, stricarea moralei a devenit un obiectiv mondial. Debarasarea de valorile reale și îmbrățișarea noului de dragul schimbării și în numele libertății absolute. iar pentru liniștirea emoțională, cumva, ni se dă prin mass-media bombonele mincinoase cum ar fi diversiunile mediatice, vedete confecționate ale căror gesturi cretine devin știre de interes mondial și așa mai departe.

Lumea se prăvale… nu doar din cauza acestor dezonorabili profesori, nu doar datorită guvernului sau legiuitorilor, ci fiindcă noi acceptăm orice ne vâră pe gât stăpânii obscuri ai lumii prin condiționare financiară… La naiba cu banii lor cu tot!...  Să începem să schimbăm ceva chiar din imediata noastră cotidianitate, poate chiar cu noi înșine.