Labirintul buzunarelor ascunse

guvernul romaniei falite
incapacitate și interese

România veșnic nepregătită – 812 cadre medicale devenite din ”vânători” în ”vânat”. Acești oameni erau la datorie, să salveze bolnavii infectați de coronavirus.

Lipsiți de echipamente medicale și de cele mai elementare condiții să-și exercite profesia, sub presiunile venite din partea unei birocrații ale sistemului, din partea media și a populației chiar.

Din cele 6300 de cazuri înregistrate oficial până la ora publicării acestui articolul, aproape a șaptea parte sunt tocmai ei, salvatorii.

316 oameni nu au mai avut nicio șansă iar 852, prin pronia cerească și ajutorul medicilor s-au recuperat, 5132 sunt încă în așteptare cu sufletul la gură și Moartea în coaste, unii în grija personalului medical rămas pe baricade în aceleași condiții, la risc.

Dintre cele 812 cadre medicale devenite pacienți, peste 400 sunt la Suceava, Bucureștiul fiind pe locul al doilea, mai toate unitățile din țară raportând cazuri.

Fiindcă se ocupă de imagine, TVR aduce cadrelor medicale un omagiu ”artistic”, foarte bine, nu criticăm asta, dar poate că mai util omagiu ar fi fost achiziționarea de echipamente medicale, le-ar fi servit la evitarea creșterii numărului medicilor și asistenților contaminați.

Conducerea de București a găsit soluția, militarizează managementul spitalelor. Măcar numesc medici militari și nu …geniști!

Se fac planuri de tot felul, subvenții și promisiuni financiare strecurate prin labirintul birocratic al sistemelor statului, modul cel mai eficient pentru pierderea urmei banilor, care nu mai ajung niciodată acolo unde erau inițial destinați.

Se așteaptă pomeni și donații ca personalul medical să aibă cele necesare. Guvernul, în loc să achiziționeze imediat absolut tot ceea este necesar, face video conferințe în care se pierd în discuții puerile iar în culise se împart banii, afacerile pe seama urgenței medicale. 

Deprecierea calitativă a politicii ultimelor decenii, lipsa din mai toate partidele a unor adevărați patrioți și a celor cu o ținută morală înaltă, plus o pregătire intelectuală temeinică, a lăsat spațiu celor mai dubioși indivizi să ajungă la cârma țării și a sistemelor statului.


Afacerile cu statul ale păpușarilor din umbra și din sânul partidelor au distrus nu doar sistemul sănătății.

An de an au fost alocate de la buget sume tot mai mari pentru sănătate, iar spitalele și medicii au dus-o an de an și mai precar… fiindcă acele sume erau și sunt cheltuite în așa fel încât mare parte a lor să ajungă în buzunarele mafiei românești și ale corporațiilor străine.

Mii de medici au părăsit România în ultimii ani, zeci de unități medicale au fost închise, cele rămase au fost uitate în paragină. NIMENI vinovat, nimeni condamnabil. (Băsescule, mai curaj să apari la TV și să dai lecții?)

Rezultatul? 812 cadre medicale infectate, restul expuse direct, cu mâinile goale în fața morții.

Mii de oameni lipsiți de șansă la viață, în vreme ce uneltitorii și politicienii posedă averi fabuloase prin conturi și proprietăți externe.

Serviciile de informații știu mai bine. Știu pentru că și ele fac parte din joc.


Salvarea României acum? Donațiile străine, fie de stat sau private, ale românilor generoși și cu posibilități. Voluntariatul, Biserica, asociațiile civice, omul de rând.

Statul împrumută pe seama viitorului copiilor din ce în ce mai multe fonduri și le predă mafiei, contribuțiile la sănătate se alătură acestor fonduri și ajung tot acolo, în labirintul buzunarelor ascunse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.