Lagăr de români lângă Bonn, la Bornheim. Doi morți în ultima lună. Nu s-a chemat Salvarea. Intervine MpRp

Informațiile din „lagărul de români din Bornheim”, de lângă orașul Bonn din Germania sunt de-a dreptul cutremurătoare: Săptămâna trecută un român care putea fi salvat a murit din cauza șefilor germani.

Unul dintre cei 700 de români a decedat vinerea trecută după ce mai bine de o oră a cerut șefilor nemți să cheme salvarea pentru că se simte foarte rău. Fratele decedatului ce era la fața locului a povestit că din cauză că nu aveau contracte legale de muncă și nici asigurare medicală, șefii au tras de timp pentru că sperau că își va reveni, dar din păcate timpul a trecut, bărbatul s-a simțit din ce în ce mai rău, iar în cele din urmă decedat.

În această săptămâna se va face autopsia pentru a se afla din ce cauză a decedat și dacă ar mai fii putut fi salvat dacă se chema salvarea la timp. Bărbatul avea 43 de ani.

Din câte se pare, în urmă cu trei săptămâni un alt român de 48 de ani a murit. Nimeni nu știe însă ce s-a întâmplat cu el. Pe imaginile de la Bornheim se pot vedea barăcile în care trăiesc românii și care sunt împrejmuite cu garduri.

„Nimeni din cei 700 de românii nu au mai auzit nimic ce s-a întâmplat cu decedatului acela,” a declarat Erich Mocanu pentru stiridiaspora.ro


 

Comunicat de presă – 13.06.2018 – O delegație MpRP efectuează astăzi, 13 iunie, o deplasare la Bornheim pentru a evalua situația lucrătorilor români din teritoriu – O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MpRP) condusă de subsecretarul de stat Victor Ionescu se va deplasa de urgență la Bornheim, în Germania, pentru a evalua situația lucrătorilor români din teritoriu.

„Este de datoria noastră să fim aproape de românii noștri, indiferent unde se află, și, mai ales, în momentele lor de cumpănă. O delegație a ministerului nostru se va deplasa de urgență în Bornheim, alături de reprezentanții Consulatului General al României la Bonn, pentru a analiza situația și a oferi sprijinul necesar, în limita competențelor”, a subliniat ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Delegația MpRP și reprezentanții Consulatului General al României la Bonn vor merge în teritoriu pentru a discuta cu autoritățile locale privind circumstanțele decesului celor doi muncitori români și pentru a vedea condițiile în care românii lucrează. http://www.mprp.gov.ro/web/o-delegatie-mrp-efectueaza-astazi-13-iunie-o-deplasare-la-bornheim-pentru-a-evalua-situatia-lucratorilor-romani-din-teritoriu/