Leu scăpat dintr-un țarc ucide o tânără angajată

Un leu a scăpat din țarcul unui centru natural din Burlington, Carolina de Nord, și a ucis o tânără angajată, Alexandra Black, de 22 de ani. Animalul a fost ucis pentru a permite recuperarea corpului femeii. Victima curăța zona când leul ieși din spațiul în care urma să fie închis. A fost deschisă o investigație în această privință.

„Centrul nostru este devastat de pierderea unei vieți omenești. În timp ce o echipă condusă de un dresor profesionist curăța o cușcă, unul dintre leii noștri a reușit să scape din zona în care a fost închis și a intrat în spațiul în care erau și alți oameni, ucigând cu repeziciune o femeie”, a explicat purtătorul de cuvânt al Centrului  într-o declarație. „Modul în care leul a reușit să părăsească incinta rămâne necunoscut la vremea respectivă, mai ales că leul nu a părăsit niciodată perimetrul împrejmuit al parcului”,  a mai adăugat reprezentantul Centrului, care a transmis condoleanțe familiei victimei. și a anunțat că parcul va rămâne închis temporar.

Leul a fost ucis pentru a putea fi recuperat corpul tinerei. Alexandra Black a fost recent absolventă a Universității din Indiana. Gradina zoologică unde a început să lucreze găzduiește zeci de animale din 21 de specii diferite.