„Limba româna” în locul celei „moldovenești” a fost avizată pozitiv – Modificarea articolului 13 din Constituția Republicii Moldova

Inițiativa legislativă care prevede modificarea articolului 13 din Constituția Republicii Moldova și introducerea sintagmei „limba româna” în locul celei „moldovenești” a fost avizată pozitiv miercuri de Comisia parlamentara pentru cultura, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, informează Radio Chișinău.

Această inițiativă legislativă a fost înregistrată în parlamentul de la Chișinău cu semnăturile liberal-democraților, liberalilor, popular-europenilor și ale unor deputați democrați.

Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv proiectului la sfârșitul lunii trecute. Asta după ce, în 2013, magistrații constituționali au decis că denumirea corectă a limbii de stat în Republica Moldova este limba româna și că textul Declarației de Independență în care se spune că limba oficiala este româna prevalează în raport cu textul Legii Supreme, adoptat câțiva ani mai târziu.