Lionel Messi, un portret de excepție, așa cum este el – FOTOREPORTAJ

În interiorul luxosului jet privat de 12 milioane de lire al lui Lionel Messi, cu nume de familie pe trepte, nr. 10 scris pe coadă, cu bucătărie și două băi…

Ai vrea să vizitezi jetul privat al lui Lionel Messi?

Avionul de lux de 12 milioane de lire sterline este forma perfectă de transport pentru cel mai iubit ”pilot” din Barcelona.

Acesta a fost realizat de o companie argentiniană și proiectat special pentru Messi și familia sa.

Are o serie de caracteristici incredibile, inclusiv propria bucătărie. Are două băi și locuri suficiente pentru 16 persoane. În mod incredibil, scaunele pot fi pliate și transformate în opt paturi.

În sfârșit, treptele scării avionului prezintă numele lui Messi și familia sa – soția Antonella, precum și copiii lor Thiago, Ciro și Mateo.

Cu toate acestea, avionul – care se laudă și cu nr. 10 pe coadă – nu este deținut de superstar, ci îl închiriază.

Dar asta nu-l va deranja pe Messi în puținul său timp liber, să își continuă stilul de viață.

Înainte ca deranjanta criză a coronavirusului să oprească fotbalul, Messi a marcat 24 de goluri în 31 de meciuri, în acest sezon.

Cu toate acestea, acum are discuții cu clubul său și poate fi gata să se mute de la Barcelona în această vară.

Messi își merită pe deplin absolut tot ceea ce posedă. Este un om foarte muncitor, serios, dedicat, un bun familist, nu are fițe de vedetă… cum sunt tentați să creadă.

Haideți să vizionăm fragmente fotografice cu minunata familie Messi, cu divinul Leo care a devenit celebru la nivel mondial prin abnegația și talentul său.

Lionel Andrés Messi s-a născut la , în Rosario, Argentina, este un fotbalist argentinian care în prezent evoluează la clubul FC Barcelona în Primera División.

Messi este considerat drept cel mai bun jucător din generația sa, și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului, fiind nominalizat la Jucătorul anului până la vârsta de 21 de ani.

El a fost desemnat de FIFPro cât și de World Soccer Magazine „tânărul jucător al anului” timp de trei ani consecutiv în perioada 2003-2005.

Stilul său de joc a atras comparații între el și legenda fotbalului Diego Maradona, chiar Maradona declarându-l pe Messi succesorul său.

Messi a început să joace fotbal încă de la o vârstă fragedă, potențialul său fiind foarte repede observat de Barcelona.

În 2000, Messi s-a mutat cu toată familia în Europa, plecând de la Newell’s Old Boys, deoarece Barcelona s-a oferit să plătească tratamentul pentru deficiența hormonului de creștere (acum măsurând 1,69 m).

Și-a făcut debutul în La Liga în sezonul 2004-2005, fiind cel mai tânăr jucător care a jucat și marcat un gol în campionatul Spaniei.

Barcelona a câștigat titlul în sezonul de debut al lui Messi.

Sezonul în care a ieșit la suprafață a fost 2006-2007: a devenit titular, a marcat un hat-trick în El Clásico și a terminat cu 14 goluri în 26 de meciuri de campionat.

Cel mai de succes sezon a fost 2008-2009, când Messi a marcat 38 de goluri având un rol principal în câștigarea trofeelor obținute de catalani: Liga Campionilor, Campionatul și Cupa Spaniei.

Messi a fost golgheterul Campionatului mondial de tineret din 2005 marcând două goluri chiar în finală.

La scurt timp după, a devenit un membru cu drepturi depline la prima reprezentativă.

În 2006 el a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat la Campionatul Mondial, și a câștigat medalia de argint la Copa América în anul următor.

La Olimpiada din Beijing el a câștigat primul trofeu cu naționala mare, medalia de aur cu echipa olimpică de fotbal a Argentinei.

În 2009, 2010 și în 2011 a primit premiul Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului egalând performanța lui Michel Platini, singurul jucător din istorie care reușise să câștige până în acel moment 3 baloane de aur consecutiv.

În 2012 depășește această barieră, fiind singurul jucător din istorie care câștigă al patrulea balon de aur consecutiv.

Iar în 2015 câștigă al 5-lea balon de aur din cariera sa, fiind jucătorul cu cele mai multe baloane de aur câștigate din lume, 5 la număr.

În iulie 2016, Lionel Messi anunța public că se va retrage de la echipa națională la numai 29 de ani, după ce a ratat la loviturile de departajare în finala Copa America, astfel pierzând a treia finală consecutivă cu țara sa în 3 ani.

Din fericire, se răzgândește o lună mai târziu, și începe pregătirea cu Argentina pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2018.

Messi și-a atras de-a lungul timpului porecle ca: Messidona, Messia, Messigician, La Pulga, Goat (greatest of all time = cel mai bun din toate timpurile).

Dar… Ce ați spune de o vizită acasă la Messi? … din fericire o puteți face și fără invitație dar, mai ales, fără să îl deranjați! …o faceți virtual:

Leo Messi, un vis împlinit, un exemplu pentru copiii și tinerii lumii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.