Londra – virusul HIV dispare din sângele unui pacient

Londra - virusul HIV dispare din sângele unui pacient

Aflat sub observatie noul medicament. În momentul de față doar unul dintre cei 50 de pacienți incluși în studiu este „vindecat“: oamenii de știință sunt optimiști.

Pacientul  are 44 de ani,  este primul om care s-ar fi vindecat de HIV. Pacientul a fost supus unui nou studiu clinic dezvoltat de un grup de cercetători de la cinci universități din Anglia: după ce a luat noul medicament sângele nu ar mai prezenta nici o urmă a virusului.

Studiul clinic a fost dezvoltat de cercetătorii de la Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College din Londra si Kings College din Londra. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru ar fi prima încercare de eradicare completă a virusul, inclusiv celulele hiv  adormite. Studiu clinic se bazează pe două etape: în prima, un vaccin este injectat în organism, astfel încât acesta să  recunoască și să ejecteze celulele infectate. A doua etapă implică administrarea unui medicament nou, Vorinostat, care activează celulele latente în așa fel încât sistemul imunitar să le poată recunoaște și să le  expulzeze.

Oamenii de știință arată un relativ optimist cu privire la rezultatele obținute: după cum este explicat de către Sunday Times, descoperirea este, în sine, uimitoare, dar nu a fost încă verificat faptul dacă rezultatul obținut se datorează medicamente antiretrovirale, tratamentul  „clasic“ împotriva HIV, sau noul protocol clinic la care a fost supus pacientul. sinteza tgcom24