Lovitură mare! Coaliția PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților

Deputații Ion Mociolca, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci au demisionat din PSD și s-au înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România.

”Echipa PRO Romania din Parlament și din teritoriu s-a marit cu oameni care nu pot fi cumpărati sau speriați. Deputații Ion Mociolca, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci sunt oameni alaturi de care am muncit în perioada guvernării 2012-2015 și alaturi de care am promis în campania din 2016 ca vom continua politicile de dezvoltare , educație, sănătate, agricultuă, infrastuctură…” scrie Ponta pe Facebook.
”Din pacate PSD a fost confiscat de un grup infractional(…) PRO Romania este alternativa la PSDragnea si PNLOrban”, adugă fostul premier.

În acest moment, cel puțin teoretic, Coaliția PSD-ALDe a pierdut majoritatea în Camera Deputaților.
PSD – 144 deputați după mișcarea anunțată luni – și ALDE – 19 deputați – au acum 163 de deputați. Majoritatea de jumătate plus unu din Camera Deputaților, necesară pentru trecerea unor legi organice și pentru cvorum de vot final este de 165 de voturi.
Coaliția PSD-ALDE poate fi ajutată însă de deputații UDMR, dar și o parte dintre deputații minorităților naționale. UDMR și coaliția PSD-ALDE au un protocol de colaborare parlamentară valabil până în 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.