Luna în care te-ai născut și florile care o reprezintă

Add a description…Tulipa 'Menton','Queen of Night'

Florile sunt un dar care poate fi oferit indiferent de ocazie, fiindcă nu se demodează niciodată. Dacă vrei faci o alegere perfectă, ţine cont şi de luna în care este născută persoana căreia vrei îi oferi un buchet de flori, deoarece fiecărei luni îi corespunde un anumit tip de floare.

Garoafele, florile lunii ianuarie
Semnificaţii: dragoste şi tandreţe

Garoafa este una dintre florile care se foloseşte adesea în diverse aranjamente floare şi, pe lângă acest lucru, este reprezentativă pentru persoanele născute în luna ianuarie. Semnificaţia generală a acestei flori este legată de sentimentul de dragoste şi dor, însă fiecare nuanţă transmite propriul mesaj. Spre exemplu, garoafele roşii simbolizează dragoste sinceră, în timp ce garoafele roz au mai multe semnificaţii tradiţionaledragostea unei mame, fericire şi recunoştinţă. În ceea ce priveşte garoafele galbene, cu toate sunt o pată de culoare, în epoca Victoriană reprezentau dezamăgire faţă de persoana căreia îi erau oferite. Pe de altă parte, garoafele albe simbolizează dragoste inocentă şi sunt considerate a fi un cadou aducător de noroc pentru femei.

Violetele, florile lunii februarie
Semnificaţii: încredere şi loialitate

Violetele sunt flori vibrante cu petale delicate, ce simbolizează credinţă şi loialitate. Acestea se găsesc adesea în nuanţe de violet şi alb, primele semnificând adevăr şi încredere, iar cele albe dorinţa de a oferi o şansă.

Narcisele, florile lunii martie
Semnificaţii: fericire şi prosperitate

Narcisele sunt flori asociate cu începuturile primăverii şi cu renaşterea, motiv pentru care sunt considerate a fi reprezentative pentru persoanele care sunt născute în luna martie. Încă din vremuri străvechi, narcisele semnifică fericire şi prosperitate, însă acestea pot simboliza şi dragoste şi afecţiune dacă sunt oferite în dar persoanelor dragi. Important este ca narcisele fie oferite în buchete şi nu câte o singură floare, altfel pot aduce ghinion şi neplăceri.

Margaretele, florile lunii aprilie
Semnificaţii: inocenţa, voioşie şi fericire

Cu o apariţie delicată, margareta are numeroase semnificaţii – de la inocenţă până la bucurie, fericire, noroc şi noi începuturi. În epoca Victoriană, margaretele erau un semn de loialitate şi încredere. Datorită tuturor acestor semnificaţii, margaretele sunt alegerea potrivită pentru a fi oferite în dar, în buchete în care pot fi adăugate şi alte flori de primăvară.

Crinii, florile lunii mai
Semnificaţie: frumuseţe, modestie şi dulceaţă

Petalele mari ale crinilor şi tulpinile subţiri fac din aceste flori o alegere îndrăzneaţă pentru realizarea oricărui buchet de flori. Floarea atrage de la sine atenţie, datorită formei şi delicateţei de care dispune, dar şi a culorilor variate în care poate fi găsită. Cu toate albul este nuanţa cea mai comună în alegerea crinilor, nu ezita optezi şi pentru alte culori, fiindcă indiferent de nuanţele alese, crinii semnifică frumuseţe, modestie şi dulceaţă.

Trandafirii, florile lunii iunie
Semnificaţii: dragoste şi adoraţie

Tradiţionala floare a iubirii, trandafirul, este şi cea care reprezintă luna iunie. Semnificaţia trandafirului diferă în funcţie de nuanţa pe care o are. Spre exemplu, trandafirii roşii semnifică dragoste, în timp ce trandafirii galbeni au o semnificaţie maternală. Pe de altă parte, trandafirii roz simbolizează o dragoste secretă, iar când cei albi sunt puşi în acelaşi buchet cu cei roşii transmit mesajul expeditorul şi destinatarul sunt de nedespărţit.

Nemţişorul, floarea lunii iulie
Semnificaţii: atracţie şi inima deschisă

Această floare este extrem de delicată, datorită petalelor mici pe care le are, însă nuanţele aprinse în care se găseşte o transformă într-o apariţie notabilă. Despre această floare se spune simbolizează ideea de a avea inima deschisă, însă este asociată şi cu sentimentul de atracţie. Cele mai comune nuanţe ale nemţişorului sunt violetul, albul şi rozul.

Gladiolele, florile lunii august
Semnificaţii: prima dragoste şi atracţie

Pentru cei care sunt născuţi în luna august, gladiolele sunt florile care îi reprezintă cel mai bine, dat fiind faptul semnifică atracţie, o caracteristică des întâlnită a persoanelor din zodia leu. De obicei, gladiolele se găsesc în nuanţe de roz, însă acestea arată spectaculos fie sunt albe, portocalii, galbene, albastre sau violet.

Aster, floarea lunii septembrie
Semnificaţii: iubire, credinţă şi înţelepciune

Cunoscută în popor sub denumirea de steluţa, aster este o floare reprezentativă pentru începutul toamnei. Semnificaţiile acestei flori datează din vremuri străvechi de când se vorbeşte despre aster ca fiind un simbol al iubirii, credinţei şi înţelepciunii. Persoanele care oferă steluţe în dar transmit mesajul sunt protectori, indiferent pentru ce culori se optează.

Gălbenelele, florile lunii octombrie
Semnificaţii: durere şi simpatie

Deşi aceste flori sunt asociate adesea cu durere şi simpatie, datorită culorilor vii în care se găsesc transmit voioşie şi bucurie. În plus, gălbenelele în nuanţe intense de portocaliu se potrivesc de minune lunii octombrie, fiind o alegere inspirată pentru realizarea unui buchet de flori, în care pot fi adăugate şi alte sortimente de flori pe placul persoanei pe care vrei o surprinzi într-o zi răcoroasă de toamna.

Crizantemele, florile lunii noiembrie
Semnificaţii: voioşie şi dragoste maternă

Crizantemele sunt puternic asociate cu dragostea maternă, fiind un dar perfect pentru mame, însă pot fi oferite şi prietenelor sau iubitelor, întrucât sunt şi un simbol al bucuriei şi iubirii. Roşul, rozul, albul, galbenul şi violetul sunt cele mai comune culori pentru crizanteme şi atunci când sunt oferite unei prietene semnifică faptul acea persoană este un prieten adevărat.

Poinsettia, floarea lunii decembrie
Semnificaţii: dragoste şi individualitate

Poinsettia, numită şi Floarea Crăciunului, este reprezentativă pentru luna decembrie, deoarece semnifică dragoste şi individualitate. Floarea este o adevărată încântare, datorită florilor alungite, iar cea mai comună culoare în care se găseşte este roşul, nuanţă asociată sărbătorii Naşterii Domnului. Sursă:ştiri.rol.ro