Luptă Simona! Suntem alături de tine!

Simona Halep, marea favorită să câștige finală Roland Garros. Tatăl sportivei: „Va fi un vis devenit realitate”
Pentru că visul unui titlul de mare șlem să devină realitate, Simona Halep trebuie să o bată pe mai tânăra Jelena Ostapenko, din Letonia.

Simona Halep este marea favorită la câștigarea meciului, mai ales că adversara ei nu a câștigat până acum nici un titlul în circuitul feminin profesionist.
În ziua în care a împlinit 20 de ani, Jelena Ostapenko din Letonia s-a calificat în finala de la Roland Garros. La conferința de presă de după meciul cu Timea Bacsiszkny-o jucătoare din Elveția cu origini românești-Ostapenko a dat dovadă de o maturitate rar întâlnită.
Jelena Ostapenko: „În unele momente am simțit presiunea pentru că eram în semifinală, câștigasem primul set și mă apropiam de finală, însă am încercat să rămân calmă, să joc în continuare și să mă bucur de fiecare clipă.”

Totuși, letona nu vine de nicăieri în elită tenisului. În 2014, la Wimbledon a fost campioană la junioare. Ostapenko provine dintr-o familie de sportivi, tatăl său fiind un cunoscut jucător de fotbal. Specialiștii văd deja o carieră mare pentru tânăra care a fost felicitată chiar de Halep, în ziua în care a împlinit 20 de ani.
Simona Halep: „Vorbim, ne salutăm, ieri a fost ziua ei și am felicitat-o”
Clasata pe locul 47 în ierarhia mondială, Ostapenko nu a triumfat până acum la nici un turneu de senioare, în circuitul WTA. A câștigat premii din tenis în valoare de 1,2 milioane de dolari, în timp ce Halep a strâns deja peste 17 milioane de dolari. Cine câștigă finala de sâmbătă, primește un cec de 2,1 milioane de euro, în timp ce finalista va lua doar jumătate.
Simona Halep: „Va fi o zi grea… și emoțional, și psihic. Fizic, nu cred… mă simt bine acum. Se văd rezultate anilor în care am muncit”
Cristian Tudor Popescu: „Simona în finală Roland Garros nu este un miracol, ci rezultatul unei munci îndârjite, chinuitoare a Simonei asupra ei însăși. Ați văzut ce stabilitate psihică are acum.”
Finală de sâmbătă este prima înfruntare dintre Halep și Ostapenko. Interesant este că au mai fost împreună pe teren în 2016, însă de aceeași parte a fileului.
Atunci, la un turneu din China, au făcut pereche la dublu. Și au abandonat după ce Simona Halep a fost lovită în urechea stângă de o minge trimisă chiar de coechipieră Ostapenko.
Simona Halep: “Imi aduc aminte… în China, a fost destul de puternică, așa că sunt pregătită să răspund la niște mingi puternice”
Halep se pregătește, așadar, pentru a răspunde tirului de lovituri puternice ale jucătoarei letone. O statistica făcută la Roland Garros arată că Ostapenko a lovit decisiv de nu mai puțin de 245 de ori, mai mult chiar decât toți cei patru semifinalisti de pe tabloul de băieți: Rafael Nadal, Andy Murray, Stan Wawrinka și Dominique Thiem.
Părinții Simonei, nelipsiți de la marile finale ale campioanei noastre, simt că a venit momentul triumfului pentru care fiica lor a muncit atât de mult.
Stere Halep, tatăl Simonei: Va fi un vis devenit realitate. Îl așteptăm de multă vreme. Poate Dumnezeu ne ajută săptămâna aceasta”
Simona poate egală, sâmbătă, performanță Virginiei Ruzici, care câștiga Roland Garros-ul, în urmă cu 39 de ani. De atunci, nicio româncă nu a mai triumfat la Paris. (prosport.ro)