Luxemburg – prima țară din lume care va face transportul public gratuit

Tarifele pe trenuri, tramvaie și autobuze vor fi eliminate în vara următoare, conform planurilor guvernului de coaliție reales, condus de Xavier Bettel, care a fost depus jurământul pentru preluarea funcției de prim-ministru miercurea trecută, relatează The Guardian .

Bettel, al cărui Partid Democratic va forma o coaliție de guvernare alături de Partidul Muncitorilor Socialiști de stânga și cu Verzii, a promis că va prioritiza mediul în timpul recentei campanii electorale.

Pe lângă angajamentul care vizează transportul public, noul guvern are de asemenea în vedere legalizarea canabisului și introducerea a două noi sărbători legale.

Orașul Luxemburg, capitala micului Marele Ducat, se confruntă cu un trafic foarte congestionat. Luxemburg are 110 000 de locuitori, dar încă 400 000 de persoane se deplasează în oraș pentru a lucra. Un studiu a sugerat că șoferii din capitală au petrecut în medie 33 de ore în blocaje de trafic în 2016.

În timp ce țara numără 600 000 de locuitori, aproape 200 000 de persoane care trăiesc în Franța, Belgia și Germania traversează granița în fiecare zi pentru a lucra în Luxemburg.

Luxemburgul a manifestat din ce în ce mai mult o atitudine progresivă față de transport. În această vară, guvernul a introdus circulația gratuită în transportul public pentru fiecare copil și tânăr sub 20 de ani. Elevii de școală secundară pot utiliza transferurile gratuite între instituția și casa lor.

Navetiștii trebuie să plătească numai 2 € (1,78 €) pentru o perioadă de până la două ore de călătorie, care într-o țară de doar 2 990 km2 acoperă aproape toate rutele disponibile.

De la începutul anului 2020, toate biletele vor fi eliminate, economisind costurile de colectare a tarifelor și costurile presupuse de controlul achiziției de bilete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.