Macron vine în România

johannis macron

„La invitatia Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, Presedintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, va efectua, in data de 24 august a.c., o vizita in Romania. Discutiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea si aprofundarea relatiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum si pe principalele subiecte aflate pe agenda europeana, internationala si de securitate. La finalul intrevederii cei doi Presedinti vor sustine o conferinta de presa comuna”, anunta Administratia Prezidentiala.
Vizita a fost convenita cu prilejul intrevederii avute de cei doi presedinti in marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie, ocazie cu care Macron a acceptat propunerea lui Iohannis de a continua dialogul la Bucuresti.
Dupa intalnirea din 23 iunie, care a durat aproximativ 30 de minute, presedintele Iohannis a afirmat ca aceasta a fost „foarte, foarte buna” si s-a convenit ca Romania si Franta sa colaboreze in vederea intaririi unor formate europene. potrivit news20