Mai multe lovituri de arme de foc din Coreea de Nord au atins postul de pază a frontierei din Coreea de Sud

Mai multe lovituri de arme de foc din Coreea de Nord au atins postul de pază a frontierei din Coreea de Sud

Câteva focuri de armă din Coreea de Nord au lovit duminică un post de gardă din Coreea de Sud în Zona Demilitarizată (DMZ), ceea ce a determinat sudul să răspundă la foc, dar împușcăturile din nord nu par să fi fost intenționate, spune un oficial .

Soldații sud-coreeni aflați în pază la unitatea din orașul Cheorwon la granița centrală au auzit împușcături în jurul orei 7:41 am și au găsit patru semne de glonț pe un zid de la punctul de gardă, potrivit șefilor comuni ai Statului Major relatați de întreaga media coreeană, iar noi am preluat de la Yonhap.

În conformitate cu manualul de răspuns, armata a tras apoi un total de 20 de focuri – 10 focuri pe serie – și a emis avertismente de difuzare, a adăugat el. Nu au fost raportate răni sau daune la instalațiile din Coreea de Sud.

Nu se știe dacă Coreea de Nord a suferit pagube.

„Am trimis, de asemenea, o notificare către partea nord-coreeană prin intermediul liniei de comunicare inter-coreene în jurul orei 9:35 am și am cerut explicații”, a declarat un oficial JCS.

Coreea de Nord nu a răspuns încă.

Armata investighează cu atenție incidentul pentru a afla mai multe detalii, analizând probe, inclusiv gloanțe găsite pe scena luptei, precum și motivele nordice pentru împușcături. Nu pare a fi o provocare intenționată, potrivit ofițerului.

„A fost destul de cețos și soldații din Coreea de Nord rotesc de obicei schimburi în acea perioadă”, a spus ofițerul JCS, adăugând că nu a fost detectată nicio mișcare neobișnuită de către armata de nord.

Autoritățile sud-coreene au lămurit că incidentul a încălcat acordul militar bilateral, parte al Acordului militar global semnat în septembrie 2018 și au cerut Nordului să respecte pe deplin acordul.

În conformitate cu acordul, cele două Coree au stabilit zone tampon terestre, maritime și terestre și au convenit să blocheze toate actele ostile unul împotriva celuilalt, vizând reducerea tensiunilor și crearea încrederii.

Este primul schimb de focuri de armă între cele două Coree de-a lungul frontierei din 2017, când Nordul a tras gloanțe într-unul dintre soldații săi fugiți spre sud.

Incidentul s-a produs într-un impas între relațiile inter-coreene și o zi după ce Nordul a pus capăt zvonurilor despre sănătatea și poziția liderului Kim Jong-un care a raportat prima sa apariție publică după aproape trei săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.