Mamă a cinci copii, ucisă de concubinul violent după ani de chin

Câtă durere, lacrimi şi teamă a îndurat Elena

Un preot din Iaşi a dezvăluit, într-o postare pe Facebook, destinul crunt al unei femei, mamă a cinci copii, ucisă cu sânge rece de concubinul violent, dar şi anii de chin prin care a trecut fără să fie protejată de nimeni.

Elena Matei, o femeie în vârstă de 32 de ani, mamă a cinci copii, care locuia într-un sat din Iaşi, a fost ucisă, într-un final, de concubinul violent, deşi bătăile încasate de-a lungul anilor au fost în atenţia Poliţiei şi a autorităţilor care nu au luat nicio măsură.

„Ea a fost … Elena. În urmă cu aproape un an, după o vizită făcută la domiciliu pentru evaluarea și includerea în programele noastre, ne mărturisea, după ce ne-a cerut să promitem că nu vom spune nimănui, că este bătută frecvent.

La Paște am găsit-o cu maxilarul prins în sârme, mâncând cu paiul, după o bătaie cu ciocanul primită de aceeași fiară pentru că nu a găsit suficienți bani de băutură. Ne-am încălcat promisiunea, am vorbit cu autoritățile locale. Răspunsul a fost unul ‘profund birocratic’: NU PUTEM FACE NIMIC!”, a scrie preotul Dan Damaschin.

Şi exact asta s-a întâmplat. Nimeni nu a făcut nimic, iar mama a cinci copii a fost, într-un final, băgată în pământ de concubinul violent de care nu a putut scăpa.

„Azi noapte, după ce am văzut lacătul pe ușă și crucea din cimitir, mai întâi de toate, m-am rugat Domnului Hristos să vindece sufletele strivite de groază și de durere ale copilașilor rămași orfani.

M-am gândit, mai apoi, la câtă durere, lacrimi și teamă a îndurat Elena până a fi ucisă de un individ adăpostit de lege. Într-o țară europeană, într-o comunitate în care sunt plătiți cu foarte mulți bani funcționari care ar trebui să o protejeze, mame ca Elena sunt zilnic batjocorite și ucise”, a mai scris preotul Damaschin.