Mama care a ucis doi copii poate fi eliberată de pedeapsă după doar 5 ani


Timp de cinci ani, întrucât un dosar penal împotriva fostei sale prietene Catherine Hoggle a rămas destul de stabil, emoțiile lui Troy Turner au oscilat în sus și în jos.

A găsit morți cei doi copii ai cuplului, Iacob, de 2 ani și Sarah, de 3 ani, care se pierduseră după ce a fost sub grija lui Catherine Hoggle.

Catherine Hoggle nu a spus ce li s-a întâmplat, nici când a fost dusă într-o închisoare din Maryland și ulterior transferată la un spital psihiatric de stat.

Atunci, Troy Turner a ajuns la o concluzie teribilă: Catherine Hoggle a omorât copiii și nu ar fi spus nimănui unde se află trupurile lor.


Marți – în timp ce s-a prezentat în fața unui judecător care va analiza dacă va respinge acuzațiile de omor împotriva lui Catherine Hoggle, în cauză în următoarele săptămâni – Troy Turner a avut ocazia să vorbească în instanță.

Catherine Hoggle stătea la 15 metri distanță

„Am auzit că oamenii se referă la caz ca la un mister. Nu există niciun mister. Catherine a planificat totul și mi-a ucis copiii”, a spus Turner, cu o voce sufocantă. „Chiar acum, persoana care i-a ucis, mă uit la ea.”

Potrivit legii actuale din Maryland, o persoană acuzată de o infracțiune poate fi ținută într-o poziție de incompetență mentală nu mai mult de cinci ani, moment în care acuzațiile trebuie respinse.

Indiferent de regulile judecătorului din Montgomery, Robert Greenberg, este puțin probabil ca deținuta Hoggle să fie eliberată curând din Clifton T. Perkins, de la Jessup.

În schimb, probabil că va fi reținută acolo pentru un angajament civil, la cererea procurorilor.

Conform unui angajament civil, spitalul ar avea autoritatea de a o reține atât timp cât o consideră un pericol pentru ea sau pentru alții, potrivit Felsen și McCarthy.

„Poate că într-o zi va merge liberă”, a spus Turner în instanță, adăugând: „Aceștia sunt copiii mei. Și Catherine i-a ucis.” arătând poza.


„Acestea sunt probleme serioase”, a spus judecătorul, arătând că va emite în curând un aviz scris.

Evaluările conform cărora Hoggle nu mai este „recuperabilă” în raport cu aptitudinea sa mentală ar putea juca un rol în eliberarea sa.

Turner a vorbit recent despre temerile sale că, dacă Hoggle va fi eliberată, ea va viza și pw cel de-al treilea copil pe care îl au împreună.

„Am un băiat de 10 ani, care avea 5 ani când fratele și sora lui au dispărut, care este înspăimântat de moarte că mama lui va veni să-l vadă într-o zi”, a spus Turner.

Băiețelul supraviețuitor „încă are coșmaruri în legătură cu apariția trupurilor fratelui și sorei sale moarte”, a adăugat Turner în instanță marți. „Nu se poate apăra dacă ea va fi liberă”

Instanțele consideră că guvernul are o perioadă rezonabilă de timp pentru a trata un inculpat până la competența mentală, a spus el, dar ca o problemă medicală care nu ar trebui să dureze mai mult de un an.

La un moment dat, unei persoane care nu poate fi făcută recuperabilă i se acordă dreptul constituțional de bază de a fi eliberat sau internat într-un spital psihiatric, potrivit Slobogin.

În cazuri precum Hoggle – ea nu este acuzată doar de uciderea copiilor săi, ci și de refuzul de a spune anchetatorilor unde se află cadavrele lor – realitatea juridică nu are sens intrinsec, a spus Slobogin.

Cercetările arată în mod constant că cei care comit violență din cauza bolilor mintale au mai puține șanse – sub tratament adecvat – să-și repete crimele decât alții, a spus el.

În cazul lui Hoggle – fosta chelneriță cu un IQ testat la 135  – Turner și alți membri ai familiei au susținut de-a lungul anilor că a simulat profunzimea bolii mintale pentru a rămâne în afara închisorii de stat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.