Mămica de 19 ani a micuților gemeni a murit la nașterea lor, din neglijența medicilor

Proaspătă mămică, de 19 de ani, a murit la 48 ore după ce a dat naștere prematur la gemeni,” în condiții de siguranță”, după ce medicii …nu au observat semne de sepsis…

Sophie Burgess avea 19 ani când a născut gemeni, prematur de opt săptămâni, în 2015.

La doar 48 ore după naștere, ea s-a îmbolnăvit de sepsis și Sindromul HELLP

Familia sa a lansat o acțiune legală împotriva New Cross Hospital
NCH a admis circumstanțele care au dus la moartea tinerei mame

Sophie Burgess avea 19 ani când a născut un băiat și o fată cu opt săptămâni înainte de vreme.

Ea nu a fost niciodată în măsură să fie alături de copiii ei după ce a căzut grav bolnavă cu sepsis și sindromul HELLP, o boală rară și care pune viața în pericol, afectând ficatul și producând coagularea sângelui.

Familia ei a lansat o acțiune în justiție împotriva spitalului New Cross, în Wolverhampton, după moartea survenită 13 martie 2015, 48 ore după naștere.

Avocaților Lanyon Bowdler, care acționează pentru familie împotriva Royal Wolverhampton NHS, unul din conducerea spitalului le-a spus despre Sophie Burgess: „moartea putea fi evitatată”.

În ciuda faptului că s-a diagnosticat cu sepsis la 9.50 pm, tânăra Burgess nu a fost transferată la terapie intensivă pentru mai mult de trei ore, a spus firma de avocatură.

Kay Kelly, avocat în neglijență clinică reprezentând familia, a declarat: „ea a fost doar o femeie de 19 ani”.

„Trei experți medicali de încredere au concluzionat că dacă ar fi fost dusă la terapie intensivă, dat fiind faptul că hemoragia necesita tratament în terapie intensivă, Sophie ar fi supraviețuit, probabil, putea acum să trăiască o viață normală, pentru că era puternică.”

„Lucrul cu adevărat îngrijorător este că niciun consultant nu și-a asumat responsabilitatea pentru îngrijirea sa, așa că nu a fost un management prea bun asupra situației.”

Ar fi trebuit să aibă patru domenii diferite de expertiză, după caz.

„El ar fi trebuit să aibă un obstetrician, un operator intensiv, un hemolog și un anestezist -anesteziologul a fost nevoit să vină de acasă în mijlocul acestui incident. Cred că personalul a fost ocupat și nici șefii nu au recunoscut gravitatea stării.”

După ce a intrat în travaliu, Sophie Burgess, din Telford, Shropshire, a fost transferată inițial de la spitalul ei local din New Cross din cauza lipsei de paturi pentru nou-născuți.

În New Cross ea a născut gemenii, Evie si Oliver care, deși prematur, nașterea au decurs bine.

Doamna Kelly a adăugat: „ea a fost pe moarte și nici nu a putut vedea gemenii, care au fost în îngrijirea asistentelor de la sectorul nou-născuți la momentul respectiv.”

„Este trist pentru că tatăl lor a spus că nu se duce pentru a vedea copiii lui până când Sophie e în măsură să meargă împreună. Dar apoi temperatura ei a crescut, pulsul ei s-a diminuat. Probabil a avut o infecție în curs de dezvoltare, pentru care i-au dat antibiotice.”

„Tensiunea i s-a ridicat și ea s-a îmbolnăvit. Așa că n-a apucat să-i vadă pe gemenii”. „Tatăl gemenilor a stat cu ea tot timpul și a fost cu ea în acest timp teribil.”

Midwives a făcut încercări repetate de a cere medicilor șefi pentru a participa la cazul Burgess, dar „nimeni nu a luat decizii importante și nu a recunoscut cât de bolnavă era femeia”, a adăugat Kelly.

„Urina nu a fost verificată, nu au observat tensiunea crescută, analizele de sânge nu au fost luate și dacă ar fi fost, ar fi fost aproape sigur că se constata că trebuie să accelereze tratamentul”, a spus el avocatul.

D-na Burgess a fost diagnosticată cu sepsis la 9.50 pm, dar decizia de a o transfera la terapie intensivă a venit mai mult de trei ore mai târziu.

Ea nu a ajuns de fapt în ICU până la 2:30 a.m., când era în „șoc sever”, a spus Kelly, adăugând că păstrarea înregistrărilor a fost „minimă”.

Sophie ar fi trebuit să fie examinată și transferată până la ora 10.30 pm, dar în schimb, a avut doar o biată moașă care avea grijă de ea, a spus avocatul.

Jonathan Odum, directorul medical al NHC, a declarat: „condoleanțele și regretele noastre pentru circumstanțele care au dus la moartea Sophiei după nașterea gemenilor” . „Lecțiile identificate de ancheta noastră au fost împărtășite în cadrul trustului și continuă să ne ajute să identificăm și să gestionăm sepsisul cât mai iute posibil”.

Ce este SEPSIS?
Sepsis apare atunci când organismul reacționează la o infecție prin atacarea organelor sale și țesuturi.

Aproximativ 44.000 de oameni mor de sepsis în fiecare an în Marea Britanie. Peste tot în lume, cineva moare din cauza bolii la fiecare 3,5 secunde.

Sepsis are simptome asemănătoare gripei, gastroenterită și o infecție toracică.

Respirație accelerată, convulsii, paloare, erupții cutanate care nu dispar dacă sunt apăsate, senzație anormală de frig… ș.a.

Oricine poate dezvolta sepsis, dar este mai frecventă la persoanele care au avut recent o intervenție chirurgicală, au un cateter urinar sau au rămas în spital pentru o lungă perioadă de timp.

Alte persoane expuse riscului includ cele cu sisteme imunitare slabe, pacienți de chimioterapie, femei gravide, vârstnici și foarte tineri.

Tratamentul variază în funcție de locul infecției, dar implică antibiotice, fluide și oxigen, dacă este necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.