Marea Britanie – „repararea virginității” femeilor tinere musulmane, sub presiunea familiilor lor tradiționale

S-a aflat că medicii britanici câștigă mii de lire pentru a efectua operații de „reparare a virginității” asupra femeilor tinere musulmane, sub presiunea familiilor lor tradiționale.

Sute de fete se pare că… sunt obligate să urmeze o procedură intimă numită himenoplastie pentru a dovedi că sunt „pure” în noaptea nunții lor.

Mai frecvent cunoscută sub numele de reparația himenului, operația presupune construirea unui strat de piele la intrarea în vagin care se poate rupe atunci când o femeie face sex.

Operația durează mai puțin de o oră și se efectuează sub anestezie locală.

O anchetă a Sunday Times a descoperit că există cel puțin 22 de clinici care oferă serviciul acesta în mod privat, în principal în Londra.

Una dintre aceste clinici, Gynae Center din centrul Londrei, recomandă o operație „mică”, deoarece „himenul este considerat un semn al virginității, iar din motive culturale și religioase poate fi un factor important într-o nouă căsătorie. În multe cazuri căsătoriile sunt chiar anulate dacă himenul nu este intact la primul contact”.

Unele clinici private percep până la 3.000 de lire sterline și atrag pacienții cu reclame care promit că …”operația vă poate restabili inocența” și sunt „100% în siguranță”.

Activiștii au acuzat clinicile că valorifică temerile pacienților. Majoritatea sunt tinere femei musulmane din familii din Orientul Mijlociu și din Asia sub presiunea pentru a fi „intacte” atunci când se căsătoresc. Potrivit Coranului este interzis sexul înainte de căsătorie.

Ghidul Consiliului Medical General (GMC) afirmă că, înainte de începerea oricărei proceduri, profesioniștii trebuie să obțină „consimțământul informat” al pacientului, ceea ce „poate să nu fie valabil dacă este administrat sub presiune sau constrângere exercitată de o altă persoană”.

Dr. Leila Frodsham, de la Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi, a declarat că repararea himenelor a perpetuat unele „mituri dăunătoare” despre virginitate.

„Cred că oamenii ar fi surprinși să știe ce se întâmplă. Există multe persoane care câștigă mulți bani de la femei foarte vulnerabile”, a spus ea.

Mohammad Masood, directorul MAS Ginecologie, a declarat că cererile de intervenție în clinica sa Harley Street au crescut de patru ori din 2014.

El a spus că, în general, pacienții săi îl găseau online și erau „aproape exclusiv musulmani” și că fetele vor fi stigmatizate dacă nu sângerează atunci când își pierd virginitatea.

Halaleh Taheri, fondatoarea ”Organizației pentru femei și societate din Orientul Mijlociu”, cu sediul în Finsbury Park, nordul Londrei, a spus că… s-a confruntat cu mai multe cazuri de femei tinere care „au crescut aici” și au simțit că au „dreptul de a face sex”, dar apoi au fost silite la căsătorie și „Nu știu ce sa facă”, a spus ea.

De asemenea, ea a fost contactată de mame care i-au cerut „unde pot duce fetele” pentru operație: „De multe ori sunt foarte înspăimântate de tatăl care …va afla”.

Aneeta Prem, fondatoarea organizației de caritate Liberty, a spus că femeile se temeau adesea de a fi văzute drept „bunuri la mâna a doua”. Ea a mai spus: „Este o practică groaznică, dar am înțeles de ce femeile se simt atât de tare sub presiune pentru că o fac. Uneori consecințele sunt prea grave pentru a nu o face.”

Operația de reparare a Virginității este legală în Marea Britanie. Criticii spun că cererea pentru operație se bazează pe credința că himenul este un „sigiliu” care se rupe în timpul sexului.

Ignoranța multora elimină posibilitatea ca ruptura să fi fost și fără sex, în timpul gimnasticii la școală, a mersului pe bicicletă, cățărat prin copaci, alpinism și altele…

Masood a negat pretențiile potrivit cărora chirurgii încasau pe baza temerile femeilor tinere. „Am văzut situații tragice în care am simțit că aș salva astfel o viață. Este o situație foarte tristă”, a spus el. Sursa: DailyMail.

Oare cum se vor comporta soții când vor afla că de fapt soția a fost virgină ”a doua oară”?

Oare ce simte o femeie când libertățile sale îi sunt anulate și este considerată doar o bucată de carne?

Îmi amintesc o glumă auzită în redacția noastră: ”Pirando, tu ești virgină?” iar Piranda, neștiind ce înseamnă, răspunde: ”Nu încă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.