Marea campioană la scumpiri în UE este… cine credeți? România

România continuă să fie campioana scumpirilor în Europa, în luna noiembrie, potrivit datelor Eurostat.

România a avut, în noiembrie, cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre UE, cu un avans al preţurilor de consum de 3,2%, la egalitate cu Estonia şi Ungaria, arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cu toate acestea, în România rata anuală a inflaţiei a scăzut în noiembrie de la 4,2% în luna octombrie la 3,2%, scrie Realitatea Financiara.

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna noiembrie 2018 până la 2%, de la 2,2% în luna octombrie, în timp ce în zona euro inflaţia a scăzut până la 1,9% de la un nivel de 2,2% înregistrat în luna octombrie.

În ceea ce priveşte România, datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie a scăzut la 3,4%, de la 4,3% în octombrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,24%, cele alimentare cu 2,86%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,5%.

În acest an, cea mai mare rată anuală a inflaţiei în România a fost înregistrată în luna mai, respectiv 5,41%, acesta fiind cel mai ridicat nivel din februarie 2013, când creşterea preţurilor de consum a fost de 5,65%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.