Maria Dragomiroiu şi Mirabela Dauer, Sâmbătă 19 noiembrie 2016, „E nevoie de iubire”

Sub genericul, „E nevoie de iubire”,  Maria Dragomiroiu şi Mirabela Dauer vin în atenţia publicului din Stuttgart, să încânte sufletele celor plecaţi de acasă, cu cele mai frumoase şi duioase melodii.

 „Numele spectacolului pe care Maria Dragomiroiu şi Mirabela Dauer il fac cadou publicului din Stuttgart, E nevoie de iubire  nu este întâmplător”, spune Florin Zaheu, Preşedintele Forumului German – Român din Stuttgart.

 Vă invităm, să iubiţi şi să trăiţi cântecul românesc, la un spectacol autentic de dor, de dragoste, de inimă albastră al folclorului şi al slagărelor româneşti autentice.

mirabela-dauer

MARIA DRAGOMIROIU

Pe la sfârşitul anilor ’70, muzica populară românească se înzestra cu o voce fascinantă care, fără să distoneze atmosfera muzicală a acelui deceniu mult înstăpânit de Maria Tănase şi Maria Lătăreţu, a revigorat tonusul cântecului cu forme lirice inspirate de cele două Marii etern patrimoniale ale folclorului muzical românesc. Profilul acesta cu mare forţă şi efervescenţă spirituală a glasului îl contura o tânără care avea căldura şi afectivitatea identificate în comuniunea cu publicul, pentru că emitea acorduri pure, avea o anume virtuozitate muzicală. Era Maria Dragomiroiu, o fermecătoare copilă olteancă de la Marcea, sat al comunei Ioneşti, din judeţul Vâlcea.

Azi cariera ei numără peste 35 de ani de succes neîntrerupt şi peste 50 de ani în slujba folclorului românesc.

MIRABELA DAUER

Mirabela Dauer trăiește pentru muzică. Știe că muzica îi poate face pe oameni mai buni și mai frumoși.

În anul 1963 debutează alături de formația rock Roșu și Negru cu care interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone. Din 1967 urmează cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, corepetitori Marius Țeicu și Marius Popp. În 1970 se produce debutul la Televiziune în emisiunea “Tele-Top”, unde a interpretat melodia “De când te-am întâlnit” compusă de Marius Țeicu. Mirabela devine în scurt timp o prezență constantă a emisiunilor de televiziune. A interpretat melodiile compuse de: Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli, Mircea Drăgan etc. Începând cu 2004 colaborează cu interpretul de muzică ușoara Rareș Borlea (Raoul).

Cu un palmares impresionat de premii şi numeroase participări la festivaluri naţionale şi internaţionale, notoritatea artistei nu a încetat nici astăzi să persiste având în palmares colaborări cu compozitori remarcabili, Marcel Dragomir, Marius Ţeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel tudorache, Anton Suteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Şirli, Mircea Dragon etc.

Repertoriul Mirabelei este constituit în mare parte din piese devenite şlagăre din care dăm doar câteva exemple: ” Morăriţa” (1985), ” Te-aştept să vii / Fotoliul din odaie” ( 1987), ” Revino” (1989), ” E bine, bine, foarte bine” (1992), sau ” Nu te părăsesc iubire” ( 1996).

Azi cariera ei numără peste 45 de ani de succes neîntrerupt şi peste 50 de ani în slujba cântecului românesc.

14937175_1571056992908365_593201740597350660_n

Toate rezervările sunt valabile doar până la ora 18:30, spectacolul începe la ora 19:30.

Sala, casa, bucătăria şi barul sunt deschise începând cu ora 18:00.

Vă recomandăm să veniţi din timp pentru a vă ocupa locurile în sală dar şi pentru locurile de parcare gratuite din apropierea sălii.

Sâmbătă 19.11.2016 ora 19:30 Turn und Versammlungshalle Stuttgart-Ost

Schönbühlstr. 90, 70188 Stuttgart-Ost

(Talstraße colţ cu Schönbühlstraße)

Stadtbahn U4 Richtung Untertürkheim Bf., până la staţia: Ostheim Leo-Vetter-Bad

Bus 40 Richtung Wagenburgstraße până la staţia: Wagenburgstraße

Bus 42 Richtung Schlossplatz până la staţia: Ostendplatz

Rezervări: Deutsch-Rumänisches Forum Stuttgart e.V.

Fam. Zaheu Tel. 0711-6493605, Mobil 01577- 9078470

e-Mail: reservation@forum-gerrum-stuttgart.de

Intrare: 20€, – cu reducere 15€, (elevi, studenţi, membri FORUM GERRUM).

Pentru membri FORUM GERRUM cu vârsta de până la 18 ani sau peste 65 de ani – intrarea este gratuită!

Sursa:  http://www.forum-gerrum-stuttgart.de/membru.html

Janik Ligia-Gabriela