Maria, românca trezită din comă după un accident în Italia povestește

Doina, cumnata ei, e încă ţinută în viaţă de aparate.

Mărturia Mariei, românca trezită din comă după un accident în Italia, este cutremurătoare. Doina, cumnata ei, e ţinută în viaţă de aparate. Cele două femei au fost spulberate pe trecerea de pietoni de un şofer de 70 de ani.

Maria şi Doina au fost lovite pe 23 octombrie pe o trecere de pietoni în Monfalcone, cele două românce ajungând la spital în comă. Maria, 45 de ani, a fost resuscitată cu succes de medici şi între timp a fost externată din spital. Cumnata ei, Doina, 47 de ani, e ţinută în viaţă la Trieste de aparate.

„Mergeam cu Doina la cumpărături. Dar nu am mai ajuns acasă. Nu îmi amintesc nimic de accident. Nici despre mine nici despre Doina. M-am trezit la un momentdat şi vomitam sânge. Când mi-am revenit la spital, atunci mi-au spus că ne-a lovit o maşină. Nici nu ştiam unde suntem.”, a povestit Maria pentru ilpiccolo.gelocal.it.

Românca a vorbit şi despre starea cumnatei sale: „Nu vorbeşte, nu e trează, o ţin la Trieste în comă.” Cât despre ea, se consideră norocoasă: vorbeşte, poate merge, chiar dacă are mari dureri de cap şi trebuie ajutată chiar şi când se duce până la baie. Dar se va recupera, au asigurat-o medicii.

Comunitatea românească din Monfalcone strânsă în jurul bisericii ortodoxe de aici încearcă să o susţină pe Doina, care venise în vizită în Italia la soţul ei şi ar fi trebuit să se întoarcă în România pe 30 octombrie. Bărbatul lucrează de mai mulţi ani în Italia, iar cei doi au acasă doi copii mari.

Părintele Victor, de la Biserica Ortodoxă din Monfalcone, alături de părintele Eusebiu, de la Trieste, au demarat o acţiune caritabilă. „Ne rugăm pentru Doina alături de credincioşi.”, mai spune unul dintre cei doi preoţi.

Maria a dezvăluit sursei citate că nu vrea să îl vadă pe cel care le-a lovit pe ea şi pe cumnata ei.