Mark Zuckerberg: nou pe Facebook, vor fi unificate platformele Instagram, Messenger și WhatsApp.

Mark Zuckerberg a anunțat joi cea mai importantă schimbare de strategie pentru Facebook, după ce rețeaua socială a fost intens criticată în ultimele 18 luni.

Oamenii vor fi încurajați să comunice în cadrul unor grupuri mai mici, se va pune accent pe criptare și vor fi unificate platformele Instagram, Messenger și WhatsApp.

Pariul este unul riscant, fiindcă Facebook riscă să ”strice” aplicații foarte apreciate precum Instagram sau Whatsapp. În plus, vor avea prioritate mesajele private, mai ales cele care dispar automat după un anumit timp, în detrimentul News Feed-ului care a fost promovat intens anii trecuți.

După ani de zile în care Facebook a încurajat postările publice, acum încearcă să se reinventeze ca loc al mesajelor private sau în cadrul unor grupuri mici.

”Gândindu-mă la viitorul internetului cred că o platformă bazată pe comunicațiile intime va deveni mai importantă decât platformele deschise din prezent”, spune Zuckerberg.

Facebook, utilizată de 2,3 miliarde de oameni, promite să cripteze pe viitor toate mesajele private dintre utilizatori, iar Zuckerberg spune că lucrurile se vor schimba și rețeaua socială se va transforma dintr-un loc în care informațiile sunt difuzate în cadrul unor grupuri mari (un fel de piață centrală) într-un fel de ”sufragerie”, adică un loc unde oamenii comunică în grupuri mult mai mici, dar cu persoane în care au foarte mare încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.