Măşti naturale pentru faţă preparate în casă

Ca să putem avea mereu un ten luminos şi sănătos este bine din cînd în cînd să ne facem măşti de faţă cît mai naturale şi cu ce avem la îndemînă. De reţinut că, înainte de a ne aplica o mască trebuie să ne curăţăm bine tenul şi gîtul.
După 30 de minute masca se îndepărtează cu apă călduţă. Masca se aplică pe faţă dar şi pe gît, ocolind zona ochilor şi a gurii. Peste pleoape se pot pune felii de castravete sau pliculeţe de ceai de gălbenele, albăstrele, tei sau muşeţel.

Pentru tenul normal se pot face măşti din:

Un gălbenuş de ou, o linguriţă de miere de albine şi puţin ulei de măsline. Se amestecă şi se lasă 20 de minute pe faţă, apoi clătim.

Sau, un gălbenuş de ou se amestecă cu o lingură de iaurt se întinde pe faţă timp de 15 minute şi se clăteşte.

Sau, un gălbenuş de ou se amestecă cu două linguri de brînză de vaci pînă se obţine o pastă cremoasă. Se aplică masca pe faţă, apoi după 20 de minute se clăteşte.

Pentru tenul uscat se pot face măşti din:

Tenul uscat are nevoie de o îngrijire mai specială în toate anotimpurile.

O jumătate de banană, cîteva picături de ulei de măsline şi o linguriţă de miere. Se pun la blender şi se amestecă. Se lasă pe faţă aprox. 30 de minute şi apoi se clăteşte.

Sau, o jumătate de avocado, puţin ulei de lavandă şi o linguriţă de miere. La fel le amestecăm la blender şi se lasă masca pe faţă 30 min apoi se clăteşte.

Pentru tenul gras se pot face măşti din:

Pentru îndepărtarea celulelor moarte ale unui ten gras sunt potrivite măştile din albuş de ou amestecat cu o lingură de miere de albine şi două de mălai. 20 de minute pe faţă apoi după ce a început să se usuce se clăteşte cu apă caldă.

Sau, un albuş de ou amestecat cu jumătate de cană de tărîţe opărite cu o lingură de ulei de măsline şi cîteva picături de zeamă de lămîie. 20 de minute pe faţă, apoi se clăteşte.

Sau, două mere curăţate de coajă se dau prin răzătoare şi amestecă cu o lingură de miere. 20 de minute pe faţă apoi se clăteşte.

Pentru tenul mixt se pot face măşti din:

Un morcov dat prin răzătoarea mică cu o lingură de smîntînă se aplică pe faţă. Se lasa 15 minute şi se clăteşte.

Sau, sucul obţinut de la un morcov cu o lingură de lapte praf se amestecă pînă se obţine o cremă. 15 minute pe faţă şi se clăteşte.

 

Pentru toate tipurile de ten se mai pot face măşti foarte simple din argilă amestecată cu apă sau cu lapte. Dacă tenul este cu probleme masca de argilă se poate pune pe faţă în fiecare zi timp de şapte zile, ca un tratament.

Articolul precedentNu mai suntem amendați dacă avem mașina înmatriculată și asigurată acasă în România dar circulăm și în Italia
Articolul următorMirajul înfloririi