Măști naturale pentru un păr sănătos și strălucitor

Părul tău este uscat, lipsit de strălucire şi nu reuşeşti să-l aranjezi? Descoperă cinci măşti noi cu ingrediente naturale care hrănesc părul şi îi redau sănătatea.

Părul tău este uscat, lipsit de strălucire şi nu reuşeşti să-l aranjezi? Descoperă cinci măşti noi cu ingrediente naturale care hrănesc părul şi îi redau sănătatea.

Pentru ca părul tău să arate impecabil trebuie să-l hidratezi şi să tunzi vârfurile periodic, atunci când vezi că este afectat de factorii externi. Dacă obişnuieşti să-ţi vopseşti părul, reţine că el va avea nevoie de şi mai multă atenţie din partea ta, deoarece substanţele chimice din compoziţia vopselelor îi vor afecta structura. Astfel, că balsamul şi măştile hidratante, dar şi o alimentaţie echilibrată sunt armele care te vor ajuta să ai un păr sănătos.

O primă regulă pentru un păr sănătos este utilizarea balsamului la fiecare spălare. De asemenea, măcar o dată pe săptămână trebuie să-l răsfeţi cu o mască intens hidratantă pe care să o laşi să acţioneze 15-20 de minute, acoperind capul cu o cască pentru duş şi un prosop. Ai numeroase opţiuni pentru a prepara o mască din ingrediente naturale. Iată care sunt cele mai potrivite combinaţii:

1. Mască reparatoar – Dacă ai vârfurile casate, cele mai bune ingrediente pe care le poţi folosi sunt uleiurile de cocos, măsline, jojoba în amestec cu banană şi miere de albine naturală. Potrivit specialiştilor, bananele sunt un remediu bun pentru părul uscat şi rebel. Astfel că pentru a obţine o mască reparatoare poţi să amesteci: o jumătate de banană pisată cu 4 linguri de apă, 1/4 cană cu maioneză, 1 lingură cu ulei de cocos, 1 lingură cu ulei de măsline, 1 lingură cu ulei de jojoba şi 2 linguri cu miere de albine. Aplică masca de la rădăcină la vărfurile părului, las-o să acţioneze 20 de minute acoperind capul cu o pungă și un prosop. Spală apoi părul cu un șampon.

2. Mască fortifiantă – Cel mai bun ingredient pentru părul degradat şi vopsit intens este oul, bogat în proteine care hrănesc firul şi netezesc cuticulele. Amestecă un ou cu 1 lingură de ulei de cocos, 1 lingură cu ulei de măsline şi 1 lingură cu miere de albine. Lasă masca să acţioneze 15 minute, după care şamponează părul.

3. Mască pentru părul sârmos cu firul gros – Pentru părul sârmos, avocado este cel mai bun ingredient. Datorită conţinutului bogat în vitamina E şi a texturii cremoase, avocado este potrivit pentru hidratarea părului. Amestecă în blender o jumătate de avocado cu 1 ou, 1 lingură cu ulei de cocos şi 1 lingură cu miere de albine. Aplică pe lungimea părului, lasă să acţioneze 20 de minute şi îndepărtează cu şampon.

4. Mască intens hidratantă – Mierea de albine şi maioneza sunt cele două ingrediente care asigură o hidratare optimă părului foarte uscat şi dificil de coafat. Aceste două ingrediente hrănesc firele de păr şi redau strălucirea podoabei capilare. Amestecă aceste două ingrediente cu 1 lingură de ulei de măsline, puţină apă şi lasă masca să acţioneze 15 minute.

5. Mască de întreţinere – Maioneza, oul şi mierea de albine sunt cele mai bune soluţii pentru şuviţe perfecte. Amestecă un ou cu o jumătate de cană de maioneză, 2 linguri de miere de albine şi 2-3 linguri cu apă. Aplică masca cu 15 minute înainte de a te spăla pe cap. Este recomandat să aplici această mască o dată sau de două ori pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.