Mecanismul de la Antikythera este un computer antic?

Misterul mecanismului de la Antikythera a fost dezlegat

Oamenii de stiinta au demistificat in sfârșit lucrările incredibile ale acestui calculator astronomic vechi de 2.000 de ani, construit de către grecii antici.

O noua analiza a mecanismului Antikythera [imagine], o mașină asemanatoare cu un ceas format din mai mult de 30 de piese din bronz, taiate foarte precis, manual, arata ca acesta este mai avansat decât se credea anterior, atât de mult încât nimic comparabil cu acesta nu a mai fost construit in urmatorii 1000 de ani.

„Acest aparat este pur si simplu extraordinar, singurul lucru de acest gen”, a declarat liderul de studiu Mike Edmunds de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie. „Designul este frumos, iar astronomia acestuia este exacta … În termeni de valoare istorică, trebuie să consideram acest mecanism ca fiind mai valoros decât Mona Lisa.”

Cercetatorii au folosit scanere tridimensionale cu raze X pentru a reconstrui tot mecanismul dispozitivului si imagistica de suprafață de înaltă rezoluție pentru a îmbunătăți inscripțiile șterse de pe suprafața sa.

Astronomie precisa. Cat de precis era acest mecanism?

Misterul mecanismului de la Antikythera a fost dezlegat
Noua analiza arata ca pe cadranele frontale avea indicatori pentru Soare și Luna – numite „sfera de aur mic” și „sfera mica” și deasemenea mai avea marcaje care au coincis cu zodiacul și calendarul solar. Cadranele din spate par să fi fost folosite pentru a prezice eclipsele solare și lunare. Continuarea articolului pe: excplic.eu

Facebook Comments