Medic acuzat de 29 de femei că… le-ar fi violat

Un fost medic de la o universitate din California, acuzat de abuzuri sexuale care implică sute de pacienți, a fost arestat miercuri.

Sute de femei au spus că Dr. George Tyndall,  fost ginecologul șef al centrului de sănătate al universității, le-a abuzat sexual și că oficialii școlii nu au răspuns în mod adecvat sesizărilor acestora.

Biroul procurorului districtual din Los Angeles a declarat că Dr. Tyndall se confruntă cu acuzații de agresiune sexuală asupra unor femei tinere care au mers la centrul de sănătate al Universității pentru examene anuale sau alte tratamente între anii 2009 și 2016.

Femeile, potrivit Biroului, aveau între 17 și 29 de ani la momentul presupuselor incidente.

Dr. Tyndall a fost acuzat de 29 de capete de acuzare, pentru penetrare sexuală totală și alte perversiuni. Dacă va fi condamnat, riscă până la 53 de ani în închisoare.

La o conferință de presă miercuri după-amiază, procurorul districtual din Los Angeles, Jackie Lacey, a declarat că, pe baza volumului cererilor, „sunt mai mult decât suficiente acuzațiile”.

Michel Moore, șeful poliției din Los Angeles, a declarat că departamentul său a desemnat 12 detectivi să lucreze cu normă întreagă la caz, timp de un an. Ei au mers în mai mult de 16 state pentru anchetă și au vorbit cu mai mult de 350 de femei.

Șeful Moore a spus că Dr. Tyndall a fost arestat în fața casei sale din Los Angeles, dar s-a plâns de dureri în piept și nu a fost încă dus în închisoare, ci la spital.

Avocații Dr. Tyndall lui, Leonard Levine și Andrew Flier, au declarat despre acest client al lor că este de așteptat să fie „total exonerat de orice vină”!

Gestionarea de către administrația școlii a atâtor plângeri despre comportamentul Dr. Tyndall a provocat indignare printre studenți și absolvenți care au aflat deja de la alte persoane și de la Los Angeles Times că fostul medic principal a folosit droguri în campus și a făcut chefuri cu orgii în școală.

Personalul medical s-a plâns de zeci de ani că Dr. Tyndall a atins în mod inadecvat studenții. În 2016, o investigație universitară internă a arătat că examinările sale asupra pacienților ar fi fost inadecvate. Ancheta a constatat, de asemenea, că el a făcut în mod repetat comentarii sexuale și rasial ofensive despre studenți.

Cu toate acestea, lui Tyndall i-a fost permis să se pensioneze în cadrul unui acord de părăsire a școlii cu o compensație bănească, avut loc în 2017. Iar Universitatea nu a raportat imediat constatările sale la Consiliul medical de stat.

În urma scandalului, facultatea și elevii au solicitat, cu succes, demisia președintelui universității la momentul respectiv, CL Max Nikias. Indiferent de ancheta poliției penale, zeci de femei au dat în judecată școala, USC, și Dr. Tyndall.

La începutul acestei luni, un judecător a dat aprobare preliminară unei decontări ca despăgubire de. 215.000.000 dolari, într-un proces federal de acțiune comună în numele femeilor care pretind că au fost maltratate de Dr. Tyndall.

Cu toate acestea, sute de femei au dat în judecată Universitatea separat în instanță, spunând că o despăgubire nu este de ajuns. Dana Loewy – care a fost student la USC în 1993, a spus că a avut un examen inadecvat cu Dr. Tyndall.

Într-o declarație, președinte interimar al USC, Wanda M. Austin, a declarat că universitatea aștepta mai multe informații despre arestarea Dr. Tyndall, dar a cooperat cu autoritățile în timpul anchetei lor.

„Suntem profund îngrijorați de comunitatea noastră și prioritatea noastră cea mai mare continuă să fie bunăstarea studenților noștri, a pacienților centrului de sănătate și a Comunității universitare”, a afirmat ea. „Sperăm că această arestare va fi un pas spre dreptate pentru foștii pacienți și pentru întreaga noastră universitate.”

Deși licența medicală a doctorului Tyndall a fost suspendată temporar, nu a fost revocată, potrivit site-ului medical Board of California.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.