Medii fiscale și contabile din lume

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Turcia este cel mai complex loc din lume în ceea ce privește conformitatea contabilă și fiscală, fiind urmată de Brazilia, Italia, Grecia și Vietnam – conform Indexului de complexitate financiară pe 2017 al TMF Group.

Furnizorul de servicii de afaceri și conformitate globale a clasificat 94 de jurisdicții din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia Pacific și Americi, de la 1 – cea mai complexă, la 94 – cea mai puțin complexă. Insulele Cayman s-au clasat pe locul 94 ca cel mai puțin complex loc privind conformitatea contabilă și fiscală.

Pentru stabilirea locurilor în clasament, experții contabili și fiscali interni ai TMF Group au utilizat patru parametri de complexitate, luând în considerare normele și reglementările contabile și fiscale din diferite jurisdicții și riscurile aferente neconformității.

PRIMELE 10 CELE MAI COMPLEXE JURISDICȚII ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CONFORMITATEA CONTABILĂ ȘI FISCALĂ

JURISDICȚIE

LOC GLOBAL

Turcia
Brazilia
Italia
Grecia
Vietnam
Columbia
China
Belgia
Argentina
India

CEA MAI COMPLEXĂ PE BAZA FIECĂRUI PARAMETRU DE COMPLEXITATE

Cea mai complexă
Medie globală
Cea mai puțin complexă
Conformitate

Grecia

78%

60%

Insulele Cayman

32%

Raportare

Argentina

88%

55%

Curaçao

8%

Contabilitate primară

Mexic

84%

51%

Insulele Cayman

27%

Impozite

Italia

68%

48%

EAU

7%

Sumarul rezultatelor
Turcia este cea mai complexă jurisdicție pe ansamblu, în care să vă mențineți conformitatea financiară, în mare parte, din cauza cerinței de raportare atât în limba turcă cât și a folosirii monedei turcesti și a existentei unui număr extrem de mare de articole fiscale (deși acesta este în scădere).
În sudul Europei, atât Italia (3), cât și Grecia (4) prezintă sisteme fiscale si economice foarte localizate. În Italia, impozitele sunt percepute la nivel național, regional și municipal, în timp ce în Grecia, impozitele se împart în trei categorii: pe venit, pe proprietate și pe consum.
America de Sud și Centrală are cinci jurisdicții care se numără printre primele 15 cele mai complexe: Brazilia (2), Columbia (6), Argentina (9), Bolivia (12) și Mexic (15). Aceasta se datorează, în mare parte, practicii comune de a percepe impozite la trei niveluri: federal, statal și municipal. Argentina s-a clasat pe locul întâi dintre toate cele 94 de jurisdicții în ceea ce privește complexitatea  ‘Raportării’ (88%), iar Mexic în ceea ce privește ‘Contabilitatea primară’ (84%).
Asia Pacific are trei jurisdicții intre primele 10: Vietnam (5), China (7) și India (10). Complexitatea în ceea ce privește facturarea, depunerea și efectuarea auditurilor este mare, fiind necesare o documentație și proceduri foarte specifice.
Nu este surprinzător că cinci dintre cele mai puțin complexe jurisdicții au cerințe de raportare simplificate și cote de impozitare avantajoase pentru încurajarea investițiilor: Jersey (90), Hong Kong (91), EAU (92), Insulele Virgine Britanice (93) și Insulele Cayman (94).

Comentând asupra clasamentului, Director Global Servicii al TMF Group, Deborah Williams, a spus:

“Constatările noastre arată că putem clasifica complexitatea financiară după trei domenii de bază în care apar provocări: reglementarea, cunoașterea și tehnologia.

“Nivelurile multiple de impozitare și viteza cu care se efectuează modificări legislative în anumite jurisdicții necesită eforturi mărite pentru a îndeplini cerințele de conformitate. Iar cunoașterea locală aplicată, nu numai a legislației, ci de asemenea a monedei și a limbii se pot dovedi vitale pentru îndeplinirea obligațiilor de raportare contabilă și fiscală.

“Când se operează pe o piață globală diversă, cunoașterea și înțelegerea cerințelor locale privin conformitatea financiară poate reprezenta diferența dintre succesul sau eșecul extinderii afacerii pe plan international.

“Pe măsură ce din ce în ce mai multe jurisdicții își automatizează și digitalizează cerințele de stocare și raportare ale informațiilor, este important ca organizațiile să își îmbunătățească conformitatea, transparența și flexibilitatea, astfel încât să poată fi eficiente din punct de vedere operațional și să își atingă întreg potențialul de afaceri.”(amosnews.ro)

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •