Membrii Mahasabha beau urină de vacă, crezând că îi apără de coronavirus

NU FACEȚI AȘA CEVA!


Coronavirus: un grup hindus găzduiește „petrecerea băutului urinei de vacă” pentru a vindeca boala, în ciuda lipsei de dovezi. – „Am băut mereu urină de vacă de acum 21 de ani”, spune o participantă.

Membrii Mahasabha participă la o petrecere de gaumutra (băutul urinei de vacă), despre care cred că ajută la prevenirea bolii coronavirusului (COVID-19) la New Delhi, India, în 14 Martie 2020.

Sâmbătă, un grup hindus a găzduit o petrecere pentru a bea urină de vacă, crezând că îi apără de coronavirus; mulți hinduși consideră vaca fiind sacră și unii beau urina de vacă, crezând că are proprietăți medicinale.

Experții au spus în repetate rânduri că urina de vacă nu vindecă boli precum cancerul și nu există dovezi că poate preveni coronavirusul.

„Petrecerea” găzduită de un grup numit Akhil Bharat Hindu Mahasabha (All India Hindu Union) în sediul său din capitala țării, a înregistrat participarea a 200 de persoane, iar organizatorii au sperat să găzduiască evenimente similare în alte părți din India.

„Am băut urină de vaci de 21 de ani, de asemenea, ne scăldăm în bălegar de vacă. Nu am simțit niciodată nevoia să consumăm medicamente englezești”, a declarat Om Prakash, o persoană care a participat la petrecere.

Chakrapani Maharaj, șeful Uniunii hinduse din India, a pozat pentru fotografi în timp ce a pus o lingură de urină de vacă lângă chipul unei caricaturi cu coronavirus.

liderii partidului naționalist hindus al premierului Narendra Modi au susținut utilizarea urinei de vacă ca medicament și leac pentru cancer.

Un lider nord-indian din statul Assam a declarat legiuitorilor de stat la începutul acestei luni, în timpul unei sesiuni de adunare, că urina și bălegarul de vaci pot fi folosite pentru a trata coronavirusul.

Agentul patogen corona, care a infectat peste 194.000 de oameni în întreaga lume și a lăsat peste 5.000 de morți, nu are o cură științifică cunoscută, iar guvernele din întreaga lume se luptă pentru a controla răspândirea pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.