Mercedes cu cheie electronică? – Așa o fură în mai puțin de un minut [VIDEO]

Un alt furt „hi-tech” documentat de imaginile poliției britanice.

Furt de mașini cu cheie electronică – Din Anglia provin imaginile răspândite de poliția britanică, un alt furt al unui automobil, de data aceasta un Mercedes, cu cheie electronică,  cu metoda obișnuită de captare a semnalului digital și transmiterea acestuia către mașina care deschide ușile.

La câteva săptămâni distanță de un alt incident similar, care a avut loc tot în Anglia, poliția britanică au surprins cu o camera de supraveghere probele, și metoda, ale furtului unui Mercedes nou, echipat cu dispozitiv de blocare și deblocare uși cu cheie electronică, care a avut loc în Solihull, Birmingham, Regatul Unit.

Cei doi infractori au reușit să fure mașina fără a trebui să forțeze ușile, ci să ocolească sistemul de securitate electronic de deschidere-închidere a acestora. Așa cum am văzut deja în cazul precedent, chiar și de data asta, a durat doar câteva secunde pentru ca infractorii să reușească.

Metoda este întotdeauna aceeași: dotați de echipamente specifice, dând un ocol în jurul casei, capturează semnalul digital al cheii electronice, cheie care este situată în interiorul casei, deviind transmiterea către vehiculul care deblochează și deschide ușile.

Pentru a preveni acest tip de furt, care în Anglia este din ce în ce mai frecvent, poliția recomandă proprietarilor de a păstra cheia electronică a autovehiculului într-un seif, astfel încât stratul gros de metal să țină drept scut dispozitivelor hijacker folosite de hoți.