Mesajul Ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

„Pe întreg mapamondul, sărbătorim în fiecare an, în data de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, prilej prin care mulțumim tuturor femeilor pentru devotamentul și munca depusă atât pe plan profesional, cât și familial.

La nivelul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni această zi poartă o semnificație extrem de importantă din perspectiva rolului familiei în păstrarea și transmiterea moștenirii culturale românești generațiilor viitoare.

Pentru mulți, cred şi sper, România înseamnă acasă, reprezintă locul în care ne aşteaptă mama, tata, părinții. E locul unde se aude limba pe care am învăţat-o crescând şi locul de care suntem legați din perspectivă identitară. Însă, pentru cei născuți sau care se mută, din varii motive, în afara graniţelor, România este precum o „poveste” care aşteaptă să fie descoperită, iar aici rolul femeilor, mamelor, familiei este crucial.

Pe această cale, vreau să transmit un mesaj de susținere tuturor femeilor românce care indiferent de locul în care se află simt și trăiesc românește și care prin eforturile lor voluntare asigură continuitatea și prosperitatea identității românești în țară și în afara granițelor acesteia. La mulți ani!”.

Natalia-Elena Intotero
Ministrul pentru românii de pretutindeni