Messi – copilul care a devenit stea!

Lionel Messi – este cotat astăzi ca fiind cel mai bun jucător de fotbal al lumii, cu cele mai multe şi mai importante premii la activ. Uimitor este acest talent, dar şi cum a decis soarta în favoarea lui. De la copilul bolnav, căruia, acum mulţi ani nu i se dădea nici o şansă, a ajuns cel mai bun. Soarta a fost de partea lui şi a găsit tratamentul potrivit, plătit de echipa Barcelona, dragostea lui, unde a rămas să joace pînă astăzi. De altfel, chiar într-un interviu în presa catalană, Messi spunea că nu va pleca niciodată de la Barcelona. O sa vedem, timpul va arăta dacă se va ţine de cuvînt. Este impresionant cît de serios este pe teren, deşi, fostul antrenor al Barcelonei, Pep Guardiola, spunea că lui Messi nu îi prea plac antrenamentele, pentru că el doreşte să joace, să fie acolo pe teren şi să trateze fotbalul ca pe un joc frumos.

Este foarte serios, îşi ajută mereu colegii şi nu este egoist cînd este vorba de marcat la poartă. Acum face o echipa bună cu colegii lui, Neymar şi Suarez.

Cînd îl vezi pe teren este o forţă. Reuşeşte de cele mai multe ori să bage mingea în poartă din cele mai trăsnite unghiuri. Se strecoară şi aleargă găsind cele mai bune modalităţi de a învinge poarta. Şi Pele dar şi Maradona au fost jucători mari, talentaţi, dar Messi este altceva. Talentul lui i-a adus cele mai mari premii. Este adorat de fani pe tot globul. Este un fenomen. Toate ziarele de sport titrează  despre reuşitele sale. El este în glorie. Este gloria de care se poate bucura acest jucător care a fost înzestrat de Dumnezeu cu un talent fabulos. Chiar dacă a plecat de jos, a învins. Mulţi copii îşi cumpără tricouri cu Messi şi doresc să ajungă ca el. un caz interesant este cel al unui copil din Afganistan care juca fotbal în satul lui şi peste tricou avea o pungă din plastic cu dungile alb şi albastru, ca ale Argentinei.

O banală pungă din plastic. Era fericit. Era ca Messi. Iar Messi a fost impresionat şi l-a invitat la Barcelona oferindu-i mai multe daruri. Acesta este Messi, şi în faţa dar şi în spatele terenului, un suflet deosebit şi altruist. Nu putem decît să spunem: Gooooooooool, Messi!!

Dar să vorbim şi despre viaţa lui şi începuturile sale în fotbal. Messi s-a născut pe 24 iunie 1987 în Rosario, Argentina. Tatăl său, Jorge Messi lucra într-o fabrică, iar mama sa Celia era menajeră cu jumătate de normă. El are doi fraţi mai mari, Rodrigo şi Matias, dar şi o soră, Maria Sol. La vîrsta de cinci ani, Messi a început să joace pentru Grandiolli, un club local antrenat de tatăl său Jorge. În 1995, Messi s-a mutat la Newell’s Old Boys, echipă care se afla în oraşul său, Rosario. La 11 ani a fost diagnosticat ca avînd un deficit de hormon de creştere. River Plate s-a arătat interesat de el dar nu avea bani pentru a-i plăti tratamentul de 900 de dolari pe lună. Carles Rexach, directorul sportiv al Barcelonei a aflat despre talentul lui Messi şi astfel l-a adus pe jucător în probe la clubul catalan, după care, Barcelona a semnat cu el văzînd cât de bine joacă, oferindu-se să îi plătească tratamentul medical dacă vrea să se mute în Spania. Familia lui s-a mutat în Europa, iar el a ajuns în echipa de tineret a clubului. după tratament măsura 1,69 m. Şi-a făcut debutul în La Liga în sezonul 2004-2005, fiind cel mai tînăr jucător care a jucat şi marcat un gol în campionatul Spaniei. Barcelona a cîştigat titlul în sezonul de debut al lui Messi. Sezonul în care a ieşit la suprafaţă a fost 2006-2007. A devenit titular, a marcat un hat-trick în El Clasico şi a terminat cu 14 goluri în 26 de meciuri de campionat. Cel mai de succes sezon a fost 2008-2009, cînd Messi a marcat 38 de goluri avînd un rol principal în cîştigarea trofeelor obţinute de catalani: Liga Campionilor, Campionatul şi Cupa Spaniei.

Messi a dovedit că nu i se spunea pe degeaba „noul Maradona”, el a marcat un gol asemănător cu golul fabulos înscris de Maradona. Pe 18 aprilie 2007 el a înscris două goluri în semifinala din Copa del Rey împotriva lui Getafe, unul dintre ele fiind foarte asemănător de cel marcat la mondialul din 1986 de Maradona. Comparaţia cu marele jucător argentinian a explodat, presa spaniolă numindu-l „Messidona”. Messi a jucat al 100-lea meci oficial pentru Barcelona împotriva Valenciei în februarie 2008.

Premii: Premiul Golden Boy în 2005, Jucătorul anului Fifa 2009, UEFA Club Footballer of the Year 2009, Marca Leyenda 2009, Premiile UEFA Atacantul anului 2009, Balonul de Aur 2009, 2010, 2011, 2012, 2016, Onze D’or 2009, 2011, 2012, Trofeul Pichichi 2010, 2012, 2013, Premiul UEFA pentru cel mai bun Golgheter, 2011, 2012, 2015, Premiul pentru Cel mai bun Marcator 2012, Premiile LPF Cel mai bun jucător 2011, 2012, 2013, Cel mai bun Jucător din Europa 2011, Premiul Olimpia 2011, Fotbalistul Argentinian al Anului 2011, 2012, 2013, Gheata de Aur 2010, 2012, 2013, Cel mai bun fotbalist cu Echipa UEFA a Anului (Barcelona), 2010, 2011, 2012 etc.

Orice sugestie sau comentariu ne-ar ajuta să îmbunătățim ziarul. Iar dacă poți considera articolul interesant și demn să îl afle și alții, te rugăm să îl distribui, ai aici mai jos butoanele anume. Mulțumim.