Metro C un dezastru scump plătit al Romei – Virginia Raggi surâde: ”așa trebuie să fie”!

Cartierele Romei sunt împărțite ”pe caste”: centrul este pentru ”chiaburii” urbei, în restul orașului, casta celor ”paria”!… Deși, contribuabilii nu sunt împărțiți tot așa, în raport cu …casta de apartenență …

Așadar, pe Virginia Raggi, și pe armata sa uriașă de funcționari, o plătește mai mult casta paria! Ce se primește la schimb:

Străzile Romei arată ca după un bombardament, probabil nici pe vremea celui de-al doilea război mondial nu arătau atât de jalnic. Și totuși, nu-și dă demisia frumoasă primăriță, fiindcă este comod și cald fotoliul și mai are de servit interesele cine știe cui, că pe ale cetățenilor …deloc…!

Transportul public este pe zice ce trece mai deplorabil. Curățenia străzilor și ridicatul gunoiului iarăși sunt probleme pentru care Doamna Primar se dovedește sub înălțimea rolului de ”gospodar” al orașului…

Metro C este cea mai vie dovadă că romanii sunt împărțiți pe categorii… Cartierele servite de Metro C aveau, înainte de deschiderea acestei fabuloase linii, câteva zeci de autobuze care serveau navetiștii și elevii și cu toții au văzut în această linie de metrou o salvare, un miracol… (Cât o fi costat bugetul construirea liniei Metro C?)

Dar, nu a fost să fie așa: linie modernă, stații moderne, trenuri moderne, fără mecanic, conduse de un computer și… o armată de ”pierde vară” (rudele cine știe cui, care mișună degeaba prin unele stații) și ioc trenuri, frecvența este de 12 minute (atunci când nu sunt întreruperi anunțate robotic prin megafoane) în vreme ce pe celelalte două linii, A și B, frecvența este de maxim 5 minute.

Cum oare de se poate asigura pe celelalte două linii o frecvență de maxim 5 minute iar la noul metrou… 12 minute? Nu sunt trenuri? Ok, atunci, navetiștii acestui tren ar trebui să plătească abonamentul la jumătate… sau chiar deloc!…

Atestat și suportat de ”cetățenii de categoria a treia” a Romei, Metro C la fiecare 12 minute – un ritm inacceptabil, foarte scăzut pentru un metrou. „La sfârșitul anului cu două noi mijloace putem coborî la 9 minute” – declara pentru ziarul Fatto.it președintele Comitetului de mobilitate al municipiului Roma, Enrico Stefàno, în luna iulie a anului trecut.

S-a făcut vreo ceva? NIMIC! Și-a dat demisia pentru asta careva …responsabil? NU, toți continuă să încaseze lefuri fabuloase de la bugetul statului.

Scările nou-nouțe se strică mai des decât cele de pe liniile vechi A și B. De ce oare? Aerul condiționat din trenurile noi se strică zilnic.

Să ajungi de la Pantano la San Giovanni, faci mai bine să-ți iei un cal și o căruță, ca pe vremea bravilor împărați romani, că pe baza ”împărătesei” Raggi… nimic de făcut. Dânsa știe doar să zâmbească în camerele foto și să promită, că așa au învățat-o cei de la M5S, între timp, leafa îi merge, Roma se scufundă… Și ce dacă nu o vor vota din nou? Vor găsi cei de la M5S o altă ”marionetă” în locul ei și va merge totul pe mai departe …tot așa!…

Să fi fost nevoită și primărița să folosească zilnic linia de metrou C sau să treacă pe lângă munții de gunoi din jurul tomberoanelor ori să circule pe străzile sparte ale Romei, nu în mașina cu șofer, plătită din banii cetățenilor, alta ar fi părerea dânsei… Din biroul somptuos totul pare roz și …normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.