Miercuri, ITALIA a depășit China cu 427 de decese – 99% dintre ei au avut afecțiuni medicale preexistente


Miercuri, ITALIA a depășit China cu 427 de decese.

3.405 de oameni au murit în Italia din cauza coronavirusului, epidemie care a început în orașul chinez Wuhan, iar 99% dintre ei au avut afecțiuni medicale preexistente.

Mai întâi, 3.245 de persoane au murit în China de când virusul a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului trecut. Potrivit the sun.

Comparând populațiile celor două țări, dezastrul italian este incomparabil.

În toată Europa, guvernele se luptă să oprească epidemia de coronavirus și Boris Johnson a spus că va dura peste 12 săptămâni pentru a-l învinge în Marea Britanie, dar numai dacă oamenii respectă noi reguli stricte.

Miercuri a înregistrat o creștere a deceselor de coronavirus cu 475 în Italia, cea mai mare creștere zilnică de la primul caz de boală apărut acolo pe 21 februarie.

Numărul total de cazuri în Italia a crescut acum la 41.035 de la 35.713, cu o creștere de 14%, o rată de creștere mai rapidă decât în ultimele trei zile, a declarat protecția civilă.

Însă Italia are în general mult mai puține cazuri confirmate decât China – 41.035 față de 80.907.

Oficialii și experții consideră că numărul total de infecții este semnificativ mai mare, testele fiind limitate în mare măsură la cei care urmează tratament spitalicesc.

„Lucrăm într-o stare de stres și tensiune extremă”, a spus Daniela Confalonieri, asistentă medicală dintr-un spital din Milano, capitala regiunii nordice bogate, Lombardia, care a fost epicentrul epidemiei.

„Din păcate, nu putem stăpâni situația din Lombardia. Există un nivel ridicat de contagiune și nici nu mai socotim morții”.

Experții medicali spun că noul virus ucide oameni cu vârsta peste 65 de ani într-un ritm mult mai mare decât celelalte grupe de vârstă.

Italia are a doua cea mai îmbătrânită populație din lume și 87% dintre cei care au murit au fost peste 70 de ani.

Analiza efectuată de Institutele Naționale de Sănătate din țară a constatat că 99% din cele 355 de victime evaluate au avut afecțiuni medicale preexistente.

Aproape jumătate dintre victime au suferit de cel puțin hipertensiune arterială, diabet sau boli de inimă.

Peste 75% au raportat hipertensiune arterială, în timp ce 35% au avut diabet și 33% au avut boli de inimă, potrivit studiului.

Vestea tristă vine atunci când trupele au început să scoată cadavre din zonele lombarde care nu mai sunt capabile să facă față situației în care oamenii mor.

Vehicule militare au fost aduse pentru a transporta zeci de sicrie din Bergamo în alte orașe din nordul Italiei.

„Crematoriul din Bergamo, care funcționează la capacitate maximă, 24 de ore pe zi, poate crema doar 25 de morți”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităților locale. „Este clar că nu a reușit să reziste la numerele din ultimele zile.”

Morții sunt acum aduși în crematoriile din Modena, Acqui Terme, Domodossola, Parma și Piacenza. După ce cadavrele vor fi incinerate, cenușa va fi readusă la Bergamo.

Marco Bergamelli, preotul bisericii Ognissanti din Bergamo, a povestit cum biserica nu a putut face față cererii.

„Din păcate, nu știm unde să le punem (cadavrele)”, a spus Bergamelli. „Este nevoie de timp, iar morții sunt prea mulți.”

Medicii din Italia au avertizat că țara se confruntă cu o situație „catastrofală”.

Peste 2.600 de lucrători medicali au fost infectați în Italia, peste 8% din totalul cazurilor din țară.

Cifrele au fost difuzate de o fundație medicală care a susținut că „numărul imens” de medici infectați arătau că procedurile și echipamentul de protecție pentru medici erau „inadecvate”

Medicii italieni au îngrijit pacienții în terapie intensivă și asta în secții fără echipament sau personal pentru a-i trata corespunzător.

Printre spitalele care se luptă să facă față se află Spitalul Papa Giovanni XXIII, cu 950 de paturi, din Bergamo.

În regiunea Lombardiei, în nord, a fost prima regiune închisă din țară când a început criza.

Aproape jumătate din paturile spitalului sunt ocupate în prezent de pacienți cu coronavirus și trei dintre patru membri ai acestora sunt în prezent bolnavi tratați acasă.

Vorbind la Wall Street Journal, Mirco Nacoti a declarat: „Până acum trei săptămâni, am făcut totul pentru fiecare pacient. Acum trebuie să alegem ce pacienți trebuie să meargă la intensivă. Acest lucru este catastrofal”.

Medicii se așteaptă la vârfuri și mai mari ale epidemiei deoarece măsurile nu au fost luate din timp și peste tot în țară, foarte multe persoane încă ies din case și încalcă măsurile. Mulți au fost depistați și li s-au aplicat sancțiuni.

Ultimul update:

update


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.