Mii de oameni participă la concertul Stereophonics, alergătorii concurează la maratoane, iar băutorii din Leeds sărbătoresc weekendul St Patrick, în ciuda interdicției iminente a adunărilor de masă

Mii de oameni participă la concertul Stereophonics, alergătorii concurează la maratoane, iar băutorii din Leeds sărbătoresc weekendul St Patrick, în ciuda interdicției iminente a adunărilor de masă

Marea Britanie ar putea fi la apogeul unui focar de coronavirus, cu mitinguri în masă interzise de guvern în weekendul viitor, cu toate acestea, o serie de evenimente majore au mers înainte, așa cum era de așteptat astăzi, în ciuda ultimelor 24 de ore, văzând deceselor în Regatul Unite prin dublarea infecțiilor virusului.

Astăzi, mii de petrecăreți au fost văzuți la Cardiff Motorpoint Arena cu o capacitate de 5.000 de locuri, pentru a asculta Stereophonics în timpul Kind 2020 Tour, pe fondul temerilor coronavirusului.

Pe Twitter, pentru a împărtăși adunarea în masă, trupa de rock galeză, care vine din fostul sat de mină de cărbune din Cwmaman, a postat un videoclip cu fanii lor care au participat la spectacol alături de subtitrarea: „Cardiff cu o frumoasă voce diseară! #stereofonice # Kind2020Tour.”

Cu toate acestea, câteva momente mai târziu, utilizatorii de social media au criticat trupa pentru că a permis turneului să continue în mijlocul epidemiei de coronavirus național.

Un utilizator a scris: „Este atât de egoist, este foarte puțin probabil ca oamenii din public să fie în grupuri cu risc mare (sunt mai tineri), dar ar putea să îl răspândească prietenilor, rudelor și colegilor mai mari.”

În timp ce un altul a comentat: „Ce incredibil de iresponsabili! Este nevoie de o persoană infectată cu coroana pentru a fi acolo și răspândirea va fi extraordinară. Vă rugăm să ajutați oamenii să se distanțeze de rețelele de socializare și să nu mai facă turul.”

Scenele vin după ce 34 de noi cazuri COVID-19 au fost confirmate astăzi în Țara Galilor, aducând numărul total de cazuri de coronavirus confirmate în țară la 94.


În altă parte, cursa la maratonului din Liverpool de zece mile a văzut aproximativ 6.000 de participanți, în ciuda a 14 cazuri de coronavirus confirmate în regiunea Merseyside, dintre care opt în Liverpool.

În Leeds, celebrul târg anual de pub Otley, cu studenții universității Leeds, a continuat ca de obicei, participanții care vizitează până la șaisprezece baruri individuale pe traseu, în timp ce Universitatea a anulat toate lecțiile fizice de luni.


În sudul țării, Bath Half, maratonul orașului a mers și el în față cu aproximativ 12.000 de participanți care au parcurs traseul, în ciuda avertismentelor liberalului parlamentar democrat Wera Hobhouse, care au spus că evenimentul „pur și simplu nu merită riscat”.

Deputatul a scris ieri într-o declarație: „Fac apel la organizatori să anuleze evenimentul. Guvernul însuși a făcut o schimbare a politicii sale aseară, dar cere anularea evenimentelor în masă începând abia cu weekendul viitor. . Acest lucru lasă o fereastră foarte îngrijorătoare timp de o săptămână, exact atunci când infecția este în creștere.”

Betsan Corkhill, pe Twitter își exprimă îngrijorarea scriind: „a nu anula cursa de maraton din această duminică arată o lipsă totală de respect față de cei vulnerabili, imunizați și bătrânii orașului. Nu mai vorbim de povara suplimentară pentru spitale, paramedici, medici generaliști care lucrează deja la capacitate maximă chiar înainte ca acest # Covid_19 să ajungă în orașe.”

Cu toate acestea, Maratonul de la Londra, cea mai mare pistă din lume, pe 26,2 mile, care atrage 45.000 de alergători din întreaga planetă, va avea loc șase luni mai târziu decât se aștepta pe 4 octombrie, după ce a fost amânat din cauza virusului.

Maratonul de la Manchester, a doua cea mai mare cursă din Marea Britanie, a fost amânat și după ce organizatorii s-au preocupat de „impacturile potențiale” ale pandemiei asupra evenimentului.

Între timp, în Leeds, participanții care nu doreau să rateze alergarea anuală a Otley, un târg de pub compus din șaisprezece baruri, au fost văzuți în costumele de baie elegante – cu diferite ținute hazmat.

Călătorind aproximativ trei mile de la Far Headlingley, la nord de oraș, până la docul uscat de la marginea orașului, oamenii sunt încurajați să savureze o băutură în fiecare bar de-a lungul drumului.

Tradiția este de obicei întreprinsă de studenții universitari Leeds, care au fost avertizați să ia măsuri de precauție împotriva răspândirii virusului prin spălarea mâinilor: universitatea intenționează să predea online toate lecțiile sale din 16 martie.

Numărul total de decese în Marea Britanie s-a dublat în 24 de ore, la nivel global numărul deceselor a depășit 6.000.

De asemenea, Cheltenham Races și-a atras mulțimile obișnuite, în timp ce 70.000 de oameni au apărut în timpul festivalului de patru zile, în ciuda miniștrilor care au introdus legislația de urgență la începutul săptămânii viitoare, pentru a permite anularea reuniunilor de masă începând cu weekend-ul viitor.

Escaladarea crizei coronavirusului poate pune în pericol evenimente cheie de la vară, cum ar fi Festivalul Glastonbury, comemorarea Zilei V, Salonul Floriilor din Chelsea, campionatele de tenis de la Wimbledon, Grand National și Royal Ascot.

Numeroase țări europene au răspuns la focar închizând restaurante, baruri și magazine neesențiale.

Secretarul de sănătate, Matt Hancock, a declarat că Marea Britanie nu s-a gândit, în timp ce a promis: „Nu ne vom opri la nimic pentru a lupta împotriva acestui virus”.

Adăugând: „Măsurile pe care le luăm în considerare, sunt foarte, foarte semnificative și vor întrerupe viața obișnuită pentru aproape toată lumea din această țară pentru a combate acest virus”.

Sâmbătă seara, fotografiile străzii britanice arată Londra aproape pustie în centrul focarului de coronavirus.

Primul ministru, anunțând răspândirea virusului Covid-19 ca fiind „cea mai gravă criză de sănătate publică pentru întreaga generație”, și îndemnând pe cei cu simptome să rămână izolați, capitala a fost hotărât mai liniștită decât în ​​mod normal în acest weekend.

Zonele pline de viață de noapte din Piccadilly, Soho și China Town au văzut doar o mică parte din vizitatorii lor obișnuiți, mulți dintre ei putând fi văzuți purtând măști de protecție.


Noaptea trecută, Franța a devenit ultima țară care a anunțat închiderea tuturor magazinelor și locurilor publice neesențiale după 91 de decese cauzate de virus.

Urmează exemplul Italiei, care a fost blocat totul începând de luni, în timp ce numărul morților coronavirusului depășește 1300.

Deși Marea Britanie nu a adoptat încă această măsură, guvernul a spus că intenționează să desfășoare trupe în spitale și supermarketuri externe, deoarece focarul se agravează și panica afectează publicul.

Pentru a se pregăti pentru cei mai rău, surse de apărare au declarat duminică presei că unitățile armate intensifică pregătirea pentru rolurile de ordine publică.

Dacă totuși cazurile de virus continuă să crească în Marea Britanie, Royal Logistics Corps va fi folosit pentru a escorta convoiuri alimentare.

Royal Army Medical Corps este, de asemenea, gata să construiască spitale de teren, în apropierea cartierelor.

Trupele instruite în războiul chimic, biologic și nuclear vor igieniza complet clădirile publice goale, dacă vor fi trimise la spitale.

Soldații au fost, de asemenea, staționați în afara supermarketurilor, unde au avut loc scene surprinzătoare, în timp ce cumpărătorii disperați goleau rafturile de alimente și hârtie igienică.

Britanicii se trezesc pe măsură ce se pregătesc să se zbată singuri până ce guvernul va emite noi orientări, avertizând deocamdată pe oricine care are o tuse să rămână acasă o săptămână.

Și familiilor întregi li se va spune să se izoleze dacă un singur membru se îmbolnăvește de coronavirus, relatează Sunday Telegraph.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.