Milano, gravidă moare în spital: medici sub anchetă

Ucide o tânără de 36 de ani, la clinica Mangiagalli,  o banală hemoragie internă pe care personalul medical nu a observat-o. Nu a fost făcută ecografia care ar fi putut clarifica deteriorarea bruscă a stării femeii.

Un ginecolog și o moașă de la clinica Mangiagalli din Milano au fost trimise în judecată fiind acuzați de omor prin imprudență în cazul Claudia Bordoni, de 36 de ani, care  a murit la 28 aprilie 2016, împreună cu gemenii din pântece. Aceasta a decis-o procurorul Eva Maccora, aceiași care a achitat o altă moașă, pentru că ar fi avut un rol marginal. Pentru avocații familiei femeii atitudinea medicilor se constituie în „faptă gravă”.

Hemoragia internă, care a dus la decesul femeii, personalul medical nu a observat-o. Când pacienta reclama dureri și o stare gravă, medicii i-au administrat sedative, dar de fapt Claudia avea endometrioza, o boala foarte rară care afectează uterul gravidei.

Când femeia a chemat moașele, în urma înrăutățirii bruște a stării ei, prezenta și o scădere bruscă a presiunii. Acesta ar fi fost momentul când personalul trebuia să se fi sesizat și să fi făcut investigațiile necesare, începând cu ultrasonografia. Alegerea pare de neînțeles, având în vedere faptul că departamentele de Obstetrica au în mod normal acele scanere portabile cu ultrasunete, dar și pentru că înrăutățirea situației femeilor ar fi necesitat teste mai ample, care nu au fost făcute. Neglijență, nepăsare, lipsă de profesionalism.
Nicio alarmă nu a fost declanșată, în acțiunile medicilor, în ciuda hipotensiunii și bradicardiei. Deci, hemoragia nu a  fost detectată și, la scurt timp după, asta ar fi ucis femeia și fetițele ei nenăscute. Acum va fi un proces care va stabili ce s-a întâmplat cu Claudia și cine este responsabil pentru moartea ei.