Misionarii evanghelizatori vor împânzi plajele italiene îndemnând turiștii la …rugăciune

Pornind de la o știre: Misionariat pe plajă, menit să evanghelizeze turiștii! Sau, altfel spus, ”dacă nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed”. Dar, nefiind vorba decât de creștini, putem spune… un fel de ”lucrul dracului în casa popii”!… Rugăciuni în costum de baie, cu ochii la trupurile goale…

Roma, 21 Iulie 2019 – vacanța de vară nu numai ca un spațiu pentru odihnă și distracție, mai mult sau mai puțin lipsită de griji și zgomotul urbei, dar, de asemenea, și o ocazie pentru momente de rugăciune și de reflecție cu conținut „spiritual”.

Aceasta este ceea ce vor prin inițiativele de evanghelizare care cuceresc, iată, plajele italiene, cu protagoniști tineri „misionari”, angajați chiar și pe zăpușeală, să implice turiștii aflați la scăldat să-și revitalizarea relației lor cu credința.

Printre primele stațiunile de pe litoral ”afectate”: Sardinia – San Teodoro (Olbia-Tempio), care de vineri până astăzi a fost destinația proiectului „misiuni în Sardinia”. Evanghelizarea de plaja din Vasto Marina (Chieti), până pe 13 august va fi un eveniment evanghelizator simultan cu concertul de Jovanotti.

„Cu 100 de misionari, vom întâlni tineri în locurile unde se adună aceștia”, spune fr Davide Banzato, o ”vedetă” TV și asistentul spiritual al Comunității Nuovi Orizzonti…

De pe 16 și până pe 21 august, la Lignano Sabbiadoro (Udine) va fi o a 3-a ediție a eventului „Îmbrățișează infinitul”.

Așadar, ”Doamne ajută”, ”Să ne rugăm Domnului”, ”Sârșitul este aproape, pocăiți-vă!”, ”Lăsați …turiștii… să vină la mine”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.