Misterul Triunghiului Bermudelor simulat științific

Oamenii de știință britanici cred că valurile mai mari de 100 de picioare ar putea fi motivul pentru care atât de multe ambarcațiuni au fost scufundate în triunghiul misterios al Bermudelor.

Masa ”ostilă” de apă din partea vestică a Oceanului Atlantic de Nord se întinde pe o suprafață de 700.000 km2 între Florida, Bermude și Puerto Rico.

De asemenea, cunoscut sub numele de Triunghiul diavolului, zona are mai multe rute de transport maritim și a revendicat peste 1.000 de vieți în ultimii 100 de ani.

Dar experții de la Universitatea din Southampton consideră că misterul poate fi explicat printr-un fenomen natural cunoscut sub numele de „valuri necinstite”.

Apărând în documentarul pe Channel 5 „Enigma Triunghiului Bermudelor”, oamenii de știință folosesc simulatoare de interior pentru a re-crea monstruoasele supratensiuni de apă.

Undele ostile – care durează doar câteva minute – au fost observate pentru prima dată de sateliți în 1997 în largul coastei Africii de Sud. Unele au măsurat chiar și 30 de metri (aproape 100 de picioare) înălțime.

Echipa de cercetare a reconstruit un model al USS Cyclops, o navă imensă care a dispărut în triunghiul din 1918, pretinzând 300 de vieți.

Iar datorită dimensiunii navei și bazei plate, dar mai ales a undelor ostile create, nu durează mult ca modelul să fie înghițit de ape în timpul simulării.

Dr. Simon Boxall, om de știință, spune că zona periculoasă din Atlantic poate fi punctul a trei furtuni masive care se reunesc din diferite direcții – condițiile perfecte pentru un val capcană.

Mai bine de 100 de ani, „MARILE MISTERE” ale triunghiului au rămas nerezolvate.

Boxall crede că o astfel de manifestare a apei ar putea ”înghiți” o navă, cum ar fi Cyclops, și chiar una de două ori mai mare.

El a spus: „Sunt furtuni la sud și la nord, care vin împreună. Și dacă vin și altele din Florida, poate fi o formațiune potențial mortală a undelor ostile. Aceste unde sunt abrupte, sunt mari – am măsurat valuri mai mari de 30 de metri”

Această știre a apărut inițial în The Sun, preluată de Fox News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.