Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț ne vorbeşte despre imaginile pozitive şi imaginile negative din viaţa omului

3

Omul de astăzi este robul imaginii, patima începe cu lucruri mici și sfârșește prin a te distruge, afirmă Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, într-un interviu acordat AGERPRES.

Înaltul ierarh consideră că pentru contracararea imaginilor negative, provenite în special de pe internet și din televiziune, omul trebuie să apeleze la imagini pozitive, așa cum sunt icoanele, să se roage și să se spovedească mai ales cu ocazia sărbătorilor mari — Paștele și Crăciunul.

De altfel, în Pastorala sa de Paște, intitulată „Icoana, fereastră înspre Raiul Învierii”, mitropolitul Andrei Andreicuț vorbește de patima imaginii.

Omul vremurilor noastre a devenit dependent de imagine. Obsesia imaginii l-a subjugat totalmente. Petrece ore întregi în fața televizorului. Nu poate lăsa o zi să nu urmărească știrile, diferite filme sau programe de divertisment. În același timp, calculatorul, cu întrebuințările lui folositoare sau mai puțin folositoare, i-a devenit tovarăș de toată ziua. Navigarea pe internet îl captivează în așa măsură că nu mai are timp nici de comuniune cu cei din casă, nici de lectură, nici de sport, nici de plimbări în aer liber. Și ca să-l poată avea peste tot, apelează la un laptop sau la o tabletă. Mai nou, telefoanele mobile performante, care au și internet, îi oferă omului imagini și-l vezi butonând peste tot: pe stradă, în mașină, la masă sau în alte multe împrejurări. Și chiar dacă este în compania cuiva, el, de fapt, petrece într-o lume virtuală care-l subjugă, spune Andreicuț. Interviul integral pe: Agerpres

Facebook Comments