Mitul Potopului și migrațiile preistorice

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cum s-au întâmplat migrațiile preistorice și când? Ce le-a determinat, care au fost efectele epocii glaciare asupra Homo Sapiens și cum s-a întins omenirea pe toată planetă? Acestea sunt unele dintre întrebările la care vom caută răspuns în acest articol.

Teorii despre preistorie
Există părți ale istoriei care sunt sculptate în piatră. De exemplu, nimeni nu pune la îndoială existența gravitației sau faptul că celule roșii poartă oxigen. Totuși, când știință încă dezbate originile omului și există încă multe de lămurit. În alte cuvinte, există multe teorii diferite care lasă tot mai multe întrebări fără răspuns.

Migrațiile umane preistorice sunt un subiect sensibil, bazat pe teorii arheologice care pot fi adesea schimbate sau contrazise pe măsură ce noi dovezi sunt descoperite. Este un imens joc de puzzle în mișcare, într-o limbă străină. Până și datarea este amăgitoare. Pentru mulți, preistoria înseamnă timpul dinaintea înregistrărilor scrise, cei mai mulți savanți admițând că în unele cazuri nu există dovezi suficiențe.

Homo Sapiens și Epocă de Gheață
Începând discuția despre migrația speciei umane, paleontologia, studiul fosilelor animalelor din timpuri străvechi, în special preistoria, vine cu premisă că omenirea a început în Africa. În sprijinul acestor afirmații vin unele dintre cele mai timpurii fosile înregistrate vreodată de Homo Sapiens, strămoșul omului modern. Acestea au fost găsite în Etiopia. Ele sunt plasate că aparținând unei perioade mai vechi de 200.000 de ani.

Plecând de la origini și cercetând mai atent migrația speciei umane, înregistrările arheologice arată clar că oamenii au început să migreze din Africa acum 60.000 de ani. Deși nimeni nu poate fi sigur cum s-a întâmplat migrația sau când, mulți cred că o schimbare drastică în clima ar fi fost cataclismul principal, în special în timpul Epocii de Gheață, perioadă marcată de intense activități glaciare. Continuând pe această teorie, este afirmat că populația umană a pământului a scăzut drastic în timpul primei migrații din Africa.

Valurile de migrații
Odată ce climatul Terrei a început să se stabilizeze, mulți au crezut că unii oameni au început să plece din Africa, mergând în ceea ce se numește Eurasia, masă de pământ formată din Europa și Asia. În timpul acestei migrații se crede că au traversat în Eurasia printr-o trecere dintre ceea ce este astăzi mică națiune africană Djibouti și Yemen. De aici, aventurierii rasei umane s-au îndreptat spre est în locuri precum India, Asia de Sud-Est și, eventual, Australia.

Întorcându-ne la pământurile originilor noastre, Africa, unii oameni de știință cred că un al doilea văl de migratori a părăsit Africa puțin mai târziu. Totuși, aceștia s-au decis să călătorească pe uscat, mutându-se în regiunile din Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Din aceste locații, acești oameni primitivi vor putea să migreze spre Europa și regiunile nordice ale Asiei. (Continuarea pe http://mythologica.ro/mitul-potopului-si-migratiile-preistorice/)

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •