Moartă pe masa de operație – efectua îngustarea stomacului pentru slăbire

spital

A murit după un bandaj gastric, operație destinată slăbirii, lăsându-și soțul și fiul în vârstă de 6 ani. S-a întâmplat unei tinere femeie din Ostuni, Annalisa Zizza, de 35 de ani.

”Cum explici acum unui fiu de 6 ani că mama s-a dus? Ce tristețe! Rip.”

Soțul ei, Luciano Saponaro, angajat la compania Ostunese Telcom și bine cunoscut în oraș, este șocat de ceea ce s-a întâmplat la 18 iulie, la clinica Mater Dei din Bari.

El a însoțit soția pentru un bandaj gastric, chirurgie cosmetică, care constă în îngustarea stomacului. Intrând în sala de operații la 9 a.m., nu a mai ieșit vie.

La 7 p.m., i-au dat soțului ei vestea tragică. Annalisa murise. Annalisa a murit în jurul orei 6:30 p.m. Mama nu a putut îmbrățișa micul ei în acea seară.

În toiul deznădejdii și a furiei, familia Saponaro a depus imediat o plângere la carabinieri, asistată de avocatul Fabio Cervellera.

Avocatul spune povestea lui Luciano Saponaro: o mie de întrebări și nevoia unei certitudini: adevărul despre ce s-a întâmplat în cele 10 ore petrecute în sala de operații.

Va trebui să fie asumate orice responsabilități medicale, unde femeia a ajuns în condiții fizice compatibile cu marjele de siguranță sau… dacă, probabil, ceva imprevizibil s-a întâmplat în camera aseptică de chirurgie.

Avocatul spune că procurorul general al Tribunalului de la Bari a cerut pentru luni dimineață examenul de autopsie pentru a stabili cauza decesului.

Carabinierii care au intervenit joi la locul decesului au confiscat jurnalul clinic care va fi supus anchetei de către consultantul medical al procurorului pentru a analiza și identifica orice responsabilități medicale.

Familia primește multe mesaje de condoleanțe. Este dureros să citești pe profilul ei Facebook acele Rip (odihnească în pace) lăsate de prieteni, dar mai presus de toate, lasă fără suflare o frază pe care ea însăși a ales-o ca motto-ul vieții ei și a folosit-o ca imaginea de copertă: ”Trăind și apoi crezând că mâine va fi întotdeauna mai bine”. Câteva cuvinte trase dintr-un cântec (Vivere) al unuia dintre cântăreții ei favoriți, Vasco Rossi și dedicat de ea sieși, fiului ei și soțului, celui căruia i-a fost alături timp de 7 ani.

”Încerc să te fac să zâmbești un pic dar cum – scrie un prieten pe Facebook – vestea teribilă care a venit de la Ostuni în această dimineață m-a întristat prea mult, îmi pare rău Luciano, prietenul meu, eu sunt aproape de tine. Cum explici acum unui fiu de 6 ani că mama s-a dus? Ce tristețe! Rip.”

Între timp, examenul de autopsie este așteptat și, numai după examenul necroscopic, corpul mamei tinere va fi returnat familiei pentru celebrarea funeraliilor.

Articolul precedentAu răspândit gaz la metrou în Londra: doi oameni căutați de Poliție
Articolul următorCel puțin 50 de balene moarte au fost descoperite de către un grup de turiști pe o plajă îndepărtată din Islanda
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here