Moda măștilor: Vom fi oare nevoiți să le purtăm pentru decenii sau secole de acum încolo?

De ce ne sperie purtatul măștii? Sau nu? A devenit deja fashion, cool… trend!

”Vin mascații…- Adică noi…!!!”


mască este un obiect purtat în mod normal pe față, folosit în mod tipic pentru protecție, deghizare, performanță, sau pentru divertisment.

Măștile au fost folosite încă din antichitate pentru scopuri ceremoniale dar și practice. Ele sunt de obicei purtate pe față, cu toate că ele pot fi de asemenea poziționate pentru un efect anume pe alte părți ale corpului purtătorului.

În unele părți din Australia, măști totem gigant pot acoperi tot corpul, în timp ce femeile inuiților folosesc măști de deget în timpul povestitului și al dansului.


Masca cu …cioc: cei care tratau bolnavii de ciumă purtau un costum, care a primit conotații sinistre de-a lungul timpului. Se acopereau din cap până în picioare și purtau o mască în formă de cioc. Această mască a fost rezultatul neînțelegerii bolii.

Pe atunci se credea că mirosurile dulci și puternice puteau proteja doctorii. Umpleau ciocul măștilor cu o combinație de 55 de ierburi și mirodenii pentru a se proteja. Nu aveau habar de viruși și bacterii!


Astăzi însă, cea mai difuzată mască medicală bună este N95. Ea filtrează până la 95% din pulberile fine răspândite în aer. Masca perfectă încă nu a fost inventată…

Vom fi oare nevoiți să purtăm măști pentru decenii, secole, de acum încolo?

Firește că NU. Orice tendință atinge apogeul apoi dispare… Precum și molimele!

Creativitatea omului nu are limite… deja vorbim de …o modă?

Vă invit la un periplu fotografic în lumea măștilor, foto culese din online…:

Trimite-ne propuneri personale… în ce privește un posibil design

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.