Monte Serra în flăcări – cauza, neglijența unui bătrân, arse 180 de hectare de pădure

Pisa – Monte Serra sub flăcări: situația critică în Vicopisano

Școlile sunt închise astăzi, marți 26 februarie. Incendiul are drept cauză imprudența unui bătrân. Arse peste 180 hectare de pădure

A fost imprudența unui bătrân, care în ferma sa a vrut să ardă vreascuri și boscheți uscați, ceea ce a dus la marele incendiu. Vântul puternic, la altitudine, a făcut restul.

Estimarea daunelor efectuate vorbește de 180 hectare de pădure de pini distruse. Situația este încă foarte critică. Autoritățile au dispus închiderea școlilor pentru astăzi, marți. Este necesar să se protejeze siguranța cetățenilor care locuiesc în zonele afectate de incendiu și pentru a facilita trecerea pompierilor și ambulanțelor.

Focul s-a dezvoltat pe două fronturi largi, unul dinspre Vicopisano, celălalt dinspre Buti. Speranța este că, noaptea, viteza vântului scade și temperaturile sunt coborâte. Încă din zori se vor efectua operațiuni de stingere pe calea aerului.

Focul a atacat o latură a muntelui care fusese scutită de focul devastator care a avut loc toamna trecută: intervenția avioanelor de stingere nu a fost suficientă pentru a izola focul, care practic nu a fost niciodată complet sub control.

În Toscana, flăcările au lovit puternic și în Garfagnana, în provincia Lucca, unde cel puțin 100 de hectare de suprafață împădurită au ars într-un incendiu care a angajat pompieri pentru o lungă durată de timp, voluntari și lucrători forestieri din regiune.

Un alt incendiu forestier dezvoltat aseară la Santa Maria a Monte, în Pisa. Zona afectată este destul de vastă, iar flăcările sunt vizibile de la kilometri depărtare. Nu este încă limpede dacă acesta este un eveniment conectat la incendiul inițial sau  are o origine diferită.

De dimineața, sute de bărbați și zeci de echipe de salvare sunt în zona afectată, de asemenea, în sprijinul populației, printre pompieri, voluntari ai asociației de combatere a incendiilor, Forest, lucrători forestieri și oamenii legii.

Multe drumuri din vecinătatea zonelor în cauză au fost închise traficului pentru a nu împiedica salvarea oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.