Morți transferați din morgă la maternitate după ce frigiderele de la morgă s-au stricat

Frigiderele de la morga Spitalului Județean de Urgență Botoșani sunt stricate de trei zile, personalul medical fiind nevoit să accelereze necropsiile sau să transfere cadavrele la morga Maternității, potrivit Mediafax.
Frigiderele Compartimentului Prosectură a Spitalului Județean de Urgență Botoșani s-au stricat de vineri, iar de atunci personalul medical trebuie să accelereze necropsiile și să mute cadavrele pentru care nu pot fi făcute către morga Maternității.Deși încă de vineri medicii au chemat reprezentanții firmei care se ocupă de repararea frigiderelor, aceștia au venit abia luni.

“S-au stricat vineri frigiderele, s-a solicitat de urgență să vină firma să le repare, însă reprezentanții firmei nu au venit, probabil nu lucrează în weekend, iar medicii de acolo încearcă să rezolve cât mai rapid cazurile.

Aparținătorii au fost chemați la spital, iar în ordinea în care au venit s-au efectuat necropsiile și s-au predat decedații către familii. În cadrul spitalului avem două spații frigorifice – un frigider mortuar la Spitalul Județean, cu nouă spații frigorifice, și încă un frigider mortuar în cadrul secției de Maternitate, cu trei stații frigorifice.

Cazurile din weekend care puteau fi amânate până luni, când veneau medicii la servici, au fost transferate în frigiderele de acolo. S-a lucrat într-un ritm sustinut pentru a nu rămâne cu decedații. Acum se fac demersurile necesare pentru punerea în funcțiune a frigiderelor mortuare din sediul central”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt Spitalului de Urgență Botoşani, dr. Ștefan Bercea.

Reprezentanții spitalului nu știu ce defecțiune a survenit la frigidere și cât vor dura reparațiile.
Spitalul din Botoșani este al treilea ca mărime din țară, având 1538 de paturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.