Mumii incredibil de bine conservate ale unei familii de opt inuți, inclusiv un copil în vârstă de șase luni, îngropat de viu în Groenlanda, în urmă cu 500 de ani


Mumii incredibil de bine conservate ale unei familii de opt inuți, inclusiv un copil în vârstă de șase luni, îngropat de viu în Groenlanda, în urmă cu 500 de ani

O familie de opt inuți, inclusiv un copil de șase luni, este înfățișată înghețată, în urmă cu 500 de ani.

Trei surori cu cele trei fiice ale lor și acestea cu copiii lor, cu vârste între patru și șase luni, au fost descoperite în tabăra abandonată Qilakitsoq din peninsula Nuussuaq, lângă Uummannaq, Groenlanda.

Vânătorii de cocoși de munte Hans și Jokum Grønvold au descoperit grupul de mumii în 1972, într-o peșteră superficială sub un afluent stâncos. Deoarece mumiile erau atât de bine păstrate, bărbații au raportat constatările la poliție.

Imaginile incredibile arată mumiile cu pielea, părul, sprâncenele și unghiile intacte și înfășurate în blană de animale pentru a le pregăti pentru vânătoare în viața de apoi.

Arheologii cred că familia a murit în jurul anului 1475 d.Hr. iar procesul de mumificare accidentală a rezultat în urma temperaturii înghețate, potrivit The Sun.

Descoperirea șocantă prezintă șase femei cu tatuaje pe frunte în așezământul de pe straturile de vest ale Groenlandei, la 280 de mile nord de Arctica.

Iar cultura inuită a însemnat că, dacă mama a murit, copiii ei trebuie să fie îngropați cu ea, de vii, pentru a se asigura că familia a trecut liniștită împreună în viața de apoi.

Vânătorii au găsit cadavrele stivuite una peste alta, cu straturi de piele și blană între ele.

Mumia îl prezintă pe copil înfășurat într-o glugă de blană cu părul brun închis care iese afară din glugă.

Nu era ceva neobișnuit ca un copil să fie înmormântat de viu după ce mama sa a murit pentru a-l împiedica să moară dureros de foame.

Se crede că toate femeile au murit din cauze naturale sau unele boli, pietre la rinichi, constipație și …alimentație precară. Se crede că cele trei surori aveau aproximativ 50 de ani și cele trei fiice ale lor între 18 și 30 de ani.

De asemenea, cercetătorii cred că micuțul de patru ani avea sindromul Down, pentru care era ceva obișnuit să fie îngropați acești copii de vii.

Un total de 78 de articole de îmbrăcăminte, inclusiv piele de focă și ren, au permis organismelor să parcurgă procesul de mumificare.

Patru dintre inuți sunt acum expuse la Muzeul Național al Groenlandei din Nuuk.

Cum sunt ținute mumiile atât de bine?

Temperaturile înghețate din Groenlanda au permis conservarea mumiilor cu pielea și unghiile încă intacte.

Un corp se descompune după moarte din cauza unor enzime care distrug țesuturile moi. Cu toate acestea, atunci când temperaturile scad, activitatea enzimelor scade și ea.

În climele reci, corpurile se transformă în mumii de gheață, dar vor fi păstrate doar cât  rămân înghețate.

Pentru ca o mumie de gheață să se formeze, temperatura din jurul corpului nu trebuie să depășească 32 de grade Fahrenheit (0 grade Celsius).

Iar corpurile trebuie să fie protejate de elementele și alte animale care ar putea să-l deterioreze, pentru care sunt înfășurate în straturi de păr de animale sau închise într-un ghețar.

Spura stâncoasă a permis păstrarea grupului prin echilibrul de umiditate, aciditate și lipsa luminii, cu un îngheț constant, pentru a menține pielea intactă.

Chiar și rocile au permis drenajul și protecția împotriva elementelor dure ale vânturilor puternice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.