Munca la negru – toți privesc spre angajat și nu spre angajator – Cum să refuzi un loc de muncă după luni sau ani de stat acasă?

După zile, săptămâni, luni, ani chiar, de căutare a unui biet loc de muncă, fie el și prost plătit, nu angajatul este în măsură să pună condiția legalității muncii, ci statul ar trebui să armonizeze legile, taxele și alte pârghii prin care angajatorul să nu mai aibă chef să preia muncă la negru. Nu cred că angajatorul ține morțiș să facă un contract de muncă dar …este refuzat de angajat care insistă: nu și nu…!

Mai toți privesc spre angajat și nu spre angajator, pretinzându-i-se celui dintâi să refuze locul de muncă fără acte în regulă dar… repet: După zile, săptămâni, luni, ani chiar, de căutare a unui biet loc de muncă… tu ai face mofturi mai ales că nici la negru nu se găsește lesne?

Iată mai jos un exemplu de 100% muncă la negru, și astfel de cazuri sunt puzderie în toată Italia. Autoritățile mai închid un ochi fie pentru că patronii fac parte din cluburi oculte locale, fie este unica formă de aer pentru patronii jupuiți deja de stat prin prea multe alte taxe… Flat tax și alte gogomănii ale incapabililor aleși actuali, vor adânci și mai tare Italia în marasmul …sărăciei… Este jalnic să fii ca popor pus în postura să nu ai pe cine vota. Dintre atâți oameni de înaltă pregătire și moralitate pe care îi are Italia, a trebuit să aleagă niște diletanți și niște aroganți…


Toți angajații unui hotel-restaurant din Alta Irpinia descoperiți de Guardia di Finanza din Sant’Angelo dei Lombardi (Avellino) că lucrau la negru. (Nu la  un patron ”de culoare”, ci fără documente de angajare!) În curs o amplă operațiune de combatere a muncii nedeclarate, planificată de comanda provincială a Gărzii de Finanțe.

Militarii, împreună cu inspectorii de muncă, au descoperit 19 lucrători din cei 19, deci absolut toți, muncind în interiorul  unei stațiuni turistice, fără nicio garanție socială și nici de protecție socială.

Procentul de nereguli de 100% a declanșat procedura de suspendare a activității împotriva patronului firmei. Cuantificarea sancțiunilor administrative, estimată la aproximativ 80 de mii de euro, este, de asemenea, în curs de desfășurare.


Pe când se vor trezi aleșii să creeze condiția ca nimănui să nu-i convină să folosească angajați fără contract de muncă… sau pe când se relansează munca să fie locuri de muncă precum acum câteva decenii? Soluția probabil nu stă doar în controale GF și amenzi, dar… astea sunt chestiuni mult prea complicate pentru unul ca Di Maio!