Natura în ajutorul bolilor respiratorii: OCNASEPT

Se sparge gheaţa. Tinerii noştri medici încep să practice terapiile naturale. Cu succes!

Medicul sibian Ioan Gheorghe Mărginean, medic primar ORL, descrie OCNASEPT.

În practica medicală există multe afecţiuni frecvent întîlnite în sfera ORL, la care tratamentele clasice nu dau randament. Foarte mulţi pacienţi se plimbă, practic, de la un medic la altul, căutînd leac pentru boala de care suferă, fără să obţină rezultate notabile în tratament. Tratamentele naturale, în special fitoapiterapia, au efect terapeutic demonstrat în inflamaţiile cronice, mai ales în refacerea mucoasei nazale şi faringiene, efecte care nu se obţineau prin tratamentele alopate. Unii pacienţi au luat tratament exclusiv alopat, iar pe alţii s-au aplicat tratamente combinate. Rezultatele tratamentului combinat sînt mult mai bune, iar pacienţii se însănătoşesc mult mai repede. Treptat, la majoritatea afecţiunilor infecţioase şi alergice, s-a completat tratamentul alopat cu cel natural. Pacienţii primesc mult mai bine aceste tratamente combinate, deoarece au credinţa nezdruncinată – probabil din tradiţie şi experienţă – că medicina naturii este mai eficientă decît medicina alopată.

În această perioadă a sezonului rece, timpul este alocat în special afecţiunilor de la poarta de intrare aeriană a organismului, respectiv infecţiile căilor respiratorii şi alergiile, care în ultima vreme au crescut în incidenţă foarte mult, din cauza poluării şi alimentaţiei necorespunzătoare. Pentru remiterea rapidă a afecţiunilor acute, eu recomand tratamente alopate, iar în afecţiunile cronice şi în profilaxia afecţiunilor infecţioase sau alergice, aplic diverse tratamente naturale, care sînt mai eficiente.
Cred că orice medic trebuie să-şi dezvolte orizontul şi să aplice, pe lîngă tot ceea ce a învăţat la facultate, terapiile naturale şi reţetele magistrale ale medicinei populare tradiţionale, să folosească acele metode valoroase care şi-au dovedit eficienţa în timp, care n utrebuie abandonate sau uitate. Am realizat şi un foarte eficient remediu de sănătate, numit OCNASEPT. În încercările de a găsi noi tratamente complementare, capabile să uşureze suferinţele pacienţilor şi să scurteze durata tratamentului, eu personal am abordat aerosoloterapia – o foarte bună metodă de administrare a medicamentelor pe cale aeriană, prin intermediul mucoaselor. În primul rînd reduce timpul pierdut de pacienţi la coada cabinetelor pentru şedinţa de aerosoli. Asta m-a făcut să gîndesc o metodă de prevenire a infecţiilor intercurente, a alergiilor şi a altor afecţiuni ORL, la îndemîna oricărui pacient, printr-un sistem de aerosoli salini. Ideea acestui produs s-a născut din observaţiile pe care le-am făcut pe teren, respectiv la Ocna Sibiului, unde am un mic cabinet care funcţionează doar în timpul sezonului estival. Acolo vin des sibienii, dar şi oameni din alte zone, mai ales pentru relaxare. Astfel, la mulţi dintre cei cu care am discutat, adulţi şi copii, se observau, în timp, efectele terapeutice ale acestor cure cu ape saline: rezistenţa organismului la viroze creştea foarte mult. Ei relatau că în anii în care nu au avut timp să meargă la ocne, în sezonul rece, organismul lor era slăbit şi contractau tot felul de viroze. OCNASEPT aduce ocna la ei acasă.
Am combinat efectele terapeutice ale aerosolilor salini cu efectele benefice ale uleiurilor volatile din anumite plante medicinale, care dau rezultate foarte bune în afecţiunile respiratorii, fapt demonstrat ştiinţific. În compoziţia produsului am inclus apă naturală salină suprasaturată (minimum 250 g la litru), extrasă din puţurile de mare adîncime ale salinelor Ocna Sibiului, şi extracte din 8 plante medicinale aromatice, cu indicaţie în afecţiunile ORL, practic uleiurile volatile din acele plante. Am studiat fiecare componentă din compoziţia produsului OCNASEPT, astfel încît să nu existe contraindicaţii de natură alergică, ţinînd cont că majoritatea pacienţilor cu afecţiuni respiratorii au şi astfel de manifestări. OCNASEPT este un produs 100%
natural, nu conţine aditivi sau conservanţi şi este ambalat în flacoane cu sistem de pulverizare. Se pulverizează 20-30 de pufuri în camera în care locuieşte persoana suferindă, deasupra patului, ca să se inhaleze în timpul somnului. Este o metoda uşor de aplicat, care economiseşte timpul pacientului şi realizează o salină artificială la el acasă.

OCNASEPT este benefic în viroze, rinite alergice, rinosinuzite, faringite, faringo-amigdalite, laringite, bronşite, astm bronşic, bronşite cronice obstructive, otite etc. Datorită faptului că ameliorează respiraţia în timpul somnului, se reduce şi sforăitul. În plus, el are şi rol preventiv, aduce în spaţiul ambiental particule terapeutice care optimizează microclimatul din locuinţe şi fortifică persoanele cu receptivitate crescută la alergii şi infecţii respiratorii.

Este recomandat bolnavilor cu afecţiuni din sfera ORL sau cu afecţiuni pulmonare, avînd efecte benefice în profilaxia bolilor acute şi cronice ale aparatului respirator, cu preponderenţă în alergii. Nu are contraindicaţii nici în privinţa vîrstei utilizatorilor, putînd fi folosit şi de copii, împrospătează, dezinfectează şi purifică atmosfera. Suspensia pulverizată persistă în aer, încarcă particulele de praf şi le sedimentează, astfel că bolnavul nu le mai inspiră. Practic, este exact ca şi după ploaie, cînd aerul este mai curat. De asemenea, ionizează atmosfera din încăpere, crescînd semnificativ concentraţia ionilor negativi, numiţi „catalizatorii sănătăţii”, deoarece au efecte benefice asupra organismului: somnul pacientului devine mai odihnitor, psihicul mai optimist, i se reface capacitatea intelectuală, îi creşte rezistenţa la oboseală şi efort fizic. Pentru organismul uman ionii negativi au o importanţă deosebită, datorită faptului că întîrzie îmbătrînirea, ajută la tratarea afecţiunilor aparatului respirator şi îmbunătăţesc activitatea sistemului nervos. În acelaşi timp, extractul complex din plante medicinale are efect antibacterian şi antiparazitar, fiind util în combaterea acarienilor – unul dintre cei mai agresivi factori alergici. Nici preţul acestui produs OCNASEPT nu este ridicat. În farmacii, preţul variază între 25 şi 30 de lei pe flacon, în funcţie de adaosul comercial pe care-l aplică fiecare farmacie. Durata de utilizare la o pulverizare medie de 20-30 de pufuri pe zi poate ajunge pînă la două luni de zile.

Articolul precedentLA PRIMUL CONCERT AL ANDREI ÎN SPANIA- TOATE DRUMURILE ROMANILOR DUC LA PALACIO VISTALEGRE DIN MADRID
Articolul următorMarile legende ale Europei în 7 destinaţii turistice de azi