Ne întoarcem acasă?

Ești sătul de străinătate sau cu gândul că la ziua întoarcerii acasă, în România, nu vei avea o sursă de trai? Începe să îți construiești viitorul. România crește atunci când fiecare în parte crește prin munca lui. Oportunități sunt, cine are simț practic și idei clare mai are nevoie doar de un mic sprijin, de un impuls, exact asta face programul start-up, iată despre ce este vorba, te ajută să faci proiectul afacerii tale și te învață cum să îl menții viabil pe lungă durată. Învățatul este de data asta absolut gratuit. În plus, dacă proiectul tău este bun, mai și câștigi niște bani NERAMBURSABILI, 40.000 euro!… Mult, puțin, așa cum este, prinde bine!…

Ce ar trebui să faci? Doar să te înscrii și să urmezi online cursul, apoi să faci proiectul așa cum te vor învăța cei care predau cursurile, să participi cu proiectul la concurs, poate chiar câștigi, dacă nu, deja ai câștigat învățând cum se pornește o afacere și cum se menține în viață, cum se face profit și cum se administrează… iar această școală este GRATIS. Iată partenerii tăi spre succes, o organizație Italiană împreună cu firme de prestigiu din România, citește mai departe:

Proiectul “DIASPORA START UP – POCU/89/3/7/107550” este dedicat cetățenilor români care au lucrat sau studiat pentru cel puțin 1 an în străinătate și doresc să își deschidă o afacere proprie (cu profil non-agricol) în oricare din regiunile României, cu excepția Bucureștiului și a județului Ilfov.
Proiectul are o durată de 3 ani (octombrie 2017/septembrie 2020), este gestionat în parteneriat de către SC WORK CONSULTING SRL (Constanța – RO), SC Power Net Consulting SRL (București – RO), E.N.F.A.P. MARCHE (Ancona – IT) și Fundația C.A.E.S.A.R. (București – RO)
“Antreprenor Diaspora: Hai acasă!” prevede formarea on-line a unor Competențe Antreprenoriale pentru un număr de 210 persoane cărora, la finalul cursului, li se va solicita să redacteze un business-plan pentru activitatea pe care vor să o demareze în România. Din cele 210 business-plan-uri redactate de către cursanți, 26 vor fi selectate pentru a primi o finanțare nerambursabilă de până la 40.000€.

CONDIȚIILE PENTRU CA O PERSOANĂ SĂ POATĂ PARTICIPA LA ACEST PROIECT SUNT

  • să fie cetățean român
  • să aibă peste 18 ani
  • să poată demonstra, prin intermediul unor documente de studii/contracte de muncă, faptul că a studiat sau a lucrat cel puțin 1 an în străinătate, în același domeniu în care intenționează să își deschidă propria afacere
  • să fie rezident în străinătate sau întors în România de mai puțin de 12 luni
  • să fie șomer, angajat sau student

Obținerea finanțării NU este condiționată de întoarcerea beneficiarului în România

ÎNSCRIERILE VOR FI DESCHISE DIN DATA DE 1 OCTOMBRIE 2017 ȘI PÂNĂ ÎN AUGUST 2018 – Apasă pe INFORMEAZĂ-TE  MAI MULT
Persoanele interesate pot să ne scrie la adresa de e-mail diasporaromania@enfapmarche.it sau să ne contacteze la numărul de telefon: (+39) 351 24 34 187 (inclusiv WhatsApp/Viber/Telegram)

IMPORTANT: În luna Aprilie 2018, în ziua de sâmbătă 21, ora 16.3o,  în Via Nazionale 66 Roma, unde va avea loc o doua întâlnire a românilor din Lazio cu reprezentații ENFAP MARCHE și ai F.O.R.I. unde se vor prezenta  planul de înscrieri, dezbateri și se vor răspunde la întrebările celor interesați. Informați-vă în detaliu pe link-ul de mai jos, veniți la evenimentul organizat la Roma, sunați la Enfap Marche… și vă dorim deja mult succes…