Necrolog pentru …un stâlp

Un necrolog pentru un stâlp din Philadelphia a atins coarda sensibilă a utilizatorii de social media din întreaga lume

Întrucât compania de energie electrică a orașului își îmbunătățește tehnologia, stâlpul vechi care a străjuit la colțul unei străzi, urmează să fie înlocuit până la sfârșitul lunii cu unul nou, pentru a sprijini noua infrastructură.

După ce stâlpul a fost marcat pentru retragere la începutul acestei săptămâni, jurnalistul local Brad Pearson a observat, în timpul uneia din plimbările sale zilnice, că …un nou anunț apare pe stâlp…

Nota de adio de 150 de cuvinte a fost scrisă din punctul de vedere al stâlpului telefonic, oferind un rămas bun tuturor localnicilor.

„Am vrut doar să spun că a fost plăcerea mea să fiu stâlpul tău telefonic de la colțul străzii pentru mulți ani. Se pare că voi fi înlocuit în curând. Probabil, de tânărul stâlp care stă aici alături pe jos”, a spus nota. „Cartierul s-a schimbat de-a lungul anilor, dar am fost întotdeauna aici, cu indicatoare rutiere, cu fire electrice, cu cabluri telefonice, cu alte cabluri, cu un bec și în ultima vreme acest transformator. Multe afișe amintesc de vânzări de garaje, piețe de vechituri și sute de animale de companie pierdute”, a continuat: “Sox, Cinnamon, Poncho și ceilalți, sper să vă întoarceți acasă. Sper să o fac și eu. A fost distractiv! Poate că în câteva luni veți spune: ”îmi amintesc de stâlpul cel vechi”. Mulțumesc, The Corner Pole.”

În această dimineață, nu mă așteptam să fiu distrus emoțional de un stțlp utilitar, spune ziaristul pe pic.twitter.com/5olhl9WoAk.

Pearson a fost atât de impresionat de mesajul personal al afișului, încât a publicat pe Twitter o fotografie cu acesta, care apoi a fost redistribuit de mii de ori.

Unii utilizatori și-au exprimat scepticismul și consternarea față de un obiect neînsuflețit care evocă reacții emoționale atât de puternice; alții au fost pur și simplu atinși de un obiect neînsuflețit care …a jucat un rol atât de intim într-o comunitate.

Una cu alta, mii de vizitatori au fost de acord că afișul scris anonim este o amintire dulce a modului în care putem aprecia micile detalii ale cartierelor noastre.

Compania electrică a confirmat că va repropune stâlpul de lemn prin programul său de reciclare, astfel încât cititorii îngrijorați nu ar trebui să se teamă că acesta vechi se va transforma în cenușă…

Acum, după 12 ani în care stă acest stâlp în comunitate, rezidenții locali îi aduc un omagiu  înainte de a se retrage din lunga sa carieră de… cetățean în toată regula!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.