”Nesupușii regimului” au fost puși la punct – peste 5.100 de persoane reduse la tăcere în China

Regimul comunist chinez foarte sever cu nesupușii, cu oamenii cu vederi …mai democratice…

Temerile accentuate privind situația celor care au criticat guvernul chinez, care au fost torturați pentru că au vorbit deschis despre virus, în timp ce regimul a redus dimensiunea epidemiei prin interzicerea oricăror discuții. Scrie The Sun.com.

Peste 5.100 de persoane au fost arestate pentru că au distribuit informații despre virus în primele săptămâni ale epidemiei.

Dizidenții au fost duși în carantină și etichetați bolnavi pentru a-i împiedica să vorbească mai departe.

Se presupune că și alți cetățeni sunt arestați doar pentru că au postat unele întrebări online, care sugerau lipsa măștilor sau a informațiilor privind decese suplimentare.


Sistemul imens de cenzură online din China, cunoscut sub numele de Marele Firewall, este folosit pentru a bloca orice informație despre care guvernul crede că este „zvon” – sau nu o sursă guvernamentală.

Iar videoclipurile filmate de cetățeni și publicate online au arătat că oamenii sunt obligați violent să poarte măști și sunt baricadați în casele lor, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Dar, în condițiile în care lumea continuă să se confrunte cu virusul, China a impus, de asemenea, noi restricții severe asupra cercetării academice asupra originilor Covid-19.

Și avocații drepturilor omului au raportat îngrijorări cu privire la o serie de divulgatori din China care au dispărut după ce au vorbit…

Dr. Li Wenliang

Eroul medic chinez care a încercat să avertizeze lumea despre coronavirus a murit.

Dr Li Wenlaing, în vârstă de 34 de ani, i-a fost trimisă de către poliție o scrisoare de avertisment înainte de moartea sa – a avertizat „dacă va refuza să se supună, va fi pedepsit”.

De asemenea, i s-a spus să înceteze „răspândirea informațiilor neadevărate online”.

Tragic, a murit în februarie după ce a contractat coronavirus prin pacienții pe care îi trata.


CITEȘTE ȘI: China – cel care a divulgat coronavirus este „un martir” în timp ce colega sa care i-a dat informația „a dispărut”


Ren Zhiqiang

Milionarul chinez Ren Zhiqiang a murit în martie, după ce l-a numit pe președintele Xi Jinping un „clovn” pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

Mogulul imobiliar a criticat online deschis răspunsul Partidului Comunist la epidemia.

Ren a acuzat acțiunile unui „clovn” înfometat de putere pentru incapacitatea de a gestiona epidemia, fiind înțeles pe larg că se referă la președintele Xi.

De asemenea, el a criticat limitele pe care le-a pus la libera exprimare și a cerut partidului să se „trezească din ignoranță”.

Lucrarea magnatului a fost împărțită pe panourile online de mesaje din China înainte de a dispărea. Chiar și fiul și asistentul său ar fi dispărut fără urmă.

Chen Qiushi

Jurnalistul chinez Chen Qiushi a murit în februarie după ce a raportat gravitatea coronavirusului din Wuhan.

El raportase scene oribile cu detalii grafice, inclusiv o femeie care își chema frenetic familia în timp ce stătea lângă o rudă moartă într-un scaun cu rotile.

Un prieten al său, panicat, a declarat pentru CNN: „Suntem preocupați de securitatea fizică a acestuia, dar și de faptul că, în timp ce el lipsește, este posibil să fie infectat cu virusul”.

Ulterior, familiei sale i s-a spus că era în carantină într-o locație necunoscută.

Cu câteva zile înainte de dispariția sa, Chen le-a spus fanilor săi: „Atâta timp cât voi fi în viață, voi vorbi despre ce am văzut și ce am auzit. Nu mi-e teamă să mor. De ce să-mi fie frică de tine, Partidule Comunist?”

Fang Bin

Dispariția lui Fang este extrem de asemănătoare cu cea a lui Chen Quishi. El a încărcat un videoclip pe 1 februarie în care se afișau opt cadavre în afara unui spital din Wuhan – poliția confiscându-i laptopul.

Zile mai târziu, pe 4 februarie, a încărcat un videoclip cu bărbați în costume de protecție care încercau să intre în casa sa înainte de a dispărea pe 8 februarie.

Pierre Haski, președintele Reporterilor fără frontiere, a declarat că ambii sunt „în mâinile autorităților chineze”. El a adăugat că există „foarte puține” informații despre ceea ce li s-a întâmplat.

Li Zehua

Reporterul în vârstă de 25 de ani lucrase anterior pentru radioul de stat înainte de a înceta raportarea de la Wuhan. Dar nu a mai fost văzut din 26 februarie după ce a vizitat Institutul de Virologie Wuhan.

Oficialii de informații din SUA și britanici bănuiesc că oamenii de știință de la Institutul de Virologie Wuhan au eliberat accidental virusul în timpul testelor riscante pe lilieci.

Un membru al Congresului Statelor Unite a cerut Chinei să investigheze dispariția lui Li Zehua împreună cu Fang Bin și Chen Qiushi în această lună.

Reprezentantul republican Jim Banks a spus: „Toți acești trei bărbați au înțeles riscul personal asociat cu raportarea independentă a coronavirusului în China, dar au făcut-o oricum.” El a mai spus că guvernul chinez „i-a închis – sau mai rău”.

Xu Zhangrun

Profesorul de drept Xu Zhangrun a fost plasat în arest la domiciliu la Beijing după ce l-a criticat pe președintele chinez. Profesorul chinez a fost interzis de pe rețelele de socializare și eliminat de pe Internet.


CITEȘTE ȘI: În China, oficialitățile EXCLUD purtătorii asimptomatici de COVID-19 din datele statistice


Despre Pacientul Zero, prima persoană care a contractat Covid-19, s-a spus că ar fi fost un stagiar la Institutul de Virologie Wuhan care și-a infectat inițial iubita.


Oricine încearcă în China să scrie sau să vorbească altceva decât le impune propaganda PCC, sunt pedepsiți sau …ascunși!…

Acestea toate ne amintesc de regimul securității românești din perioada dinainte de 89, când dispăreau sute de români în beciurile ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.