Nici nu ați crede că YouTube este atât de tânăr, are abia 15 ani, împliniți chiar astăzi…!

Nici nu ați crede că YouTube este atât de tânăr, are abia 15 ani, astăzi împliniți!

Primul videoclip de pe YouTube a fost încărcat astăzi în urmă cu 15 ani: „Me at the Zoo”.

„Me at the Zoo” a fost încărcat de Jawed Karim, era în vârstă de 25 de ani, pe 23 aprilie 2005

Pe 23 aprilie 2005 – acum 15 ani, astăzi – primul videoclip pe YouTube a fost încărcat de co-fondatorul Jawed Karim.

Filmul de 18 secunde, intitulat „Me at the Zoo”, a acumulat peste 90 de milioane de vizualizări și este singurul videoclip de pe canalul Karim.

La începutul videoclipului, Karim, care avea 25 de ani la acea vreme, spune de la Grădina Zoologică din San Diego din California: „Bine, iată-ne, în fața elefanților”.

La un an după ce Karim a creat „Me at the Zoo”, el și alți co-fondatori, Steven Chen și Chad Hurley, au vândut YouTube către Google pentru 1,65 miliarde de dolari, potrivit CNN.

Platforma se mândrește acum cu peste două miliarde de utilizatori, potrivit YouTube, cu peste un miliard de ore de conținut urmărit în fiecare zi.

Potrivit New York Times, Karim nu a luat niciodată un salariu, beneficiu sau chiar vreun titlu formal după lansarea YouTube. În schimb, a plecat la Stanford pentru un master în informatică.

În prezent, cel mai vizionat videoclip YouTube, cu peste șase miliarde de vizualizări, este videoclipul piesei de succes a lui Luis Fonsio & Daddy Yankee, „Despacito”, care a debutat pe 12 ianuarie 2017.

Următorul videoclip cel mai vizionat este virala „Baby Shark Dance”, urmată de videoclipurile muzicale din „Shape of You” și „See You Again” de Ed Weran, de Wiz Khalifa și respectiv Charlie Puth.

De asemenea, YouTube și-a lansat și propriul serviciu de streaming, numit YouTube Premium, acasă și pentru emisiuni TV, filme fără anunțuri, cu 11,99 dolari pe lună.

…urmăriți și canalul nostru pe YouTube, intitulat chiar Vocativ Plus


Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.